{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Kasumović: Ne želim u vlast s ovakvom SDA, napravili su mnogo štete

Piše: E. M./Klix.ba
18.1.2019. u 14:39
32
57
Kasumović: Ne želim u vlast s ovakvom SDA, napravili su mnogo štete
32
Kasumović: Ne želim u vlast s ovakvom SDA, napravili su mnogo štete
Foto: E. M./Klix.ba
Potpredsjednik Nezavisnog bloka Fuad Kasumović prvi je napustio današnji sastanak u zgradi Vlade ZDK gdje je razgovarano o formiranju Vlade ZDK, a u izjavi za medije je kazao da se pojavljuju informacije o raspodjeli ministarstava kojima se želi spinovati javnost.
Kasumović je kazao da ne želi u vlast u ZDK sa SDA te da je današnji scenarij uvođenje HDZ-a u vlast.

"Bh. blok je rekao da će do 29. januara reći s kim će na kojem nivou formirati vlast. Da bi se uveo HDZ, SBB je povukao potez i izašao iz većine. To je jedan razlog, a drugi je što Čehić želi biti direktor bolnice. Nezavisni blok želi poštenu državu i to ne mogu dozvoliti. Mi imamo sigurnih 18 zastupnika i trenutno se dogovaraju o raspodjeli ministarstava. Ja s ovakvom SDA neću, napravili su mnogo štete i ne želim s njima. Ova dva bloka sada se dogovaraju o raspodjeli. Sarajlića (SBB) ćemo ostaviti za predsjedavajućeg skupštine, a danas ćete dobiti imena ljudi", kazao je Kasumović.

Kazao je da je Nezavisni blok izabrao ministarstva koja niko nije htio i to ministarstvo zdravstva, finansija te poljoprivrede.

Na pitanje da li NB ima rješenje za Kantonalnu bolnicu, Kasumović je rekao da još ne želi govoriti o tome, ali da one stranke koje vode ministarstva moraju imati i vertikale, ustanove, koje spadaju pod ta ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: