{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kasarna kod Hadžića spremna za prihvat izbjeglica

18.9.2015. u 17:20
1.506
178
Kasarna kod Hadžića spremna za prihvat izbjeglica
1.506
Kasarna Ušivak nedaleko od Hadžića najvjerovatnije će biti jedan od objekata u Bosni i Hercegovini gdje će biti smještene izbjeglice iz bliskoistočnih zemalja.
Na nedavnom sastanku Vijeća ministara BiH sa članovima Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne migracije, Udarne grupe za terorizam, predstavnika entitetskih MUP-ova, SIPA-e, OSA-e, DGS-a, Službe za poslove sa strancima, Tužilaštva BiH, Ministarstva sigurnosti i drugih relevantnih institucija govorilo se, između ostalog, i o objektima koji bi bili pogodni za smještaj izbjeglica, a koji će biti opremljeni potrebnom opremom, ljekarskom njegom i hranom.

Jedan od takvih objekata u Kantonu Sarajevo je i bivša kasarna Šivak koja je odlukom federalne Vlade u oktobru 2005. godine kasarna sa oko 10 dunuma zemljišta dodijeljena na korištenje Crvenom križu Kantona Sarajevo.

U krugu bivše kasarne nalazi se nekoliko objekata koji se u veoma kartkom roku mogu transformirati u prihvatne centre za izbjeglice. Vrijedna ekipa Crvenog križa KS već je pripremila približno 60 kreveta za izbjeglice čiji se dolazak u našu zemlju očekuje u narednim danima.

Na krevetima su već promijenjene posteljine, sobe su očišćene, kuhinja, toaleti i kupaonice su u funkciji, a u kantonalnom i federalnom Crvenom križu su spremni za prihvat izbjeglica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: