{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karkin najavio izvođenje više od 50 svjedoka odbrane

S
21.9.2011. u 19:29
0
24
Karkin najavio izvođenje više od 50 svjedoka odbrane
0
Karkin najavio izvođenje više od 50 svjedoka odbrane
Fahrija Karkin, advokat Zijada Turkovića, najavio je danas u Sudu BiH izvođenje više od 50 svjedoka odbrane na suđenju Turkoviću i devetorici optuženih za ubistva, pokušaj ubistva, šverc droge, iznudu i pljačku 2,5 miliona KM iz Kargo centra Aerodroma Sarajevo.
U Sudu BiH danas je iznošenjem uvodnih riječi Karkina nastavljeno suđenje u slučaju "Turković i drugi".

Glavni svjedok odbrane biće sam Turković, a u istoj ulozi pojaviće se i njegova supruga Šejla Jugo-Turković, prenijela je Kantonalna televizija Sarajevo.

Tokom iznošenja uvodnih riječi, Turković se žalio što u sudnici sjede specijalci SIPA-e, a ne sudska policija.

Nastavak suđenja u slučaju "Turković i drugi" zakazan je za 5. oktobar kada će tužilaštvo izvesti dva svjedoka Vahida Šahinpašića i Nermina Šehovića.

Tužilac Dijana Kajmaković tokom iznošenja uvodnih riječi 6. septembra istakla je da će prikupljenim dokazima i priznanjem pojedinaca dokazati da je optužnica utemeljena i dokazana, odnosno da je riječ o najjačoj i najorganizovanijoj zločinačkoj organizaciji u BiH i šire.

Tužilac Oleg Čavka najavio je da će Tužilaštvo provesti brojne dokaze i tražiti izricanje kazne u skladu sa zakonom, istakavši da su nakon nestanka Marija Tolića i Vernera Ajdarija, od svjedoka pokajnika i osumnjičenih koji su sa Tužilaštvom BiH sklopili sporazum o priznanju krivice, došli do podataka koji su doprinijeli kvalitetnoj istrazi u ovom predmetu.

Osim Turkovića, optuženi su i Saša Stjepanović, Nijaz Zuban, Fadil Aljović, Muamer Zahitović, Hilmija Mašović, Ermin Delić, Milenko Lakić, Danijel Planinčić i Hajrudin Memović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: