Komentari (245)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ček' malo, ta misa se nikad nije održavala u Sarajevu i sad se neko čudi što ljudima nije normalno da se održava u Sarajevu?! Pa ako je to normalno, što se dosad nije održavala kod nas??
Sliedeća MISA je za Adolfa Hitlera !!! Nije dokazano kako je STRADAO(ubili ga Rusi pa ga spalili, ubili ga njegovi pa ga spalili....), a pošto mu nije SUĐENO za RATNE ZLOČINE pa i on je kao i ovi na Blajburgu NEVINA ŽRTVA !!! Idioti FAŠISTIČKI !!!
....otrovo se
Kakve veze ima rezim NDH sa stradali zenama i djecom na kriznom putu u Blajburgu, skroz ste polupali lončiće.....
Poručio je da se Katolička crkva nikada nije stavljala na stranu niti jedne vlasti, a kamoli onih koje su bile uzrokom tolikih nemilih stradanja. Haloooo ba Puljicu jesi li ti normalan kako ovo mozes preko usta tih da prevalis , sram te bilo !?
eee vinko samo zavaljujes normalne hrvate, ali to tebi svakako ne smeta, jel da oni ono ionako nisu podobni
Mi Bošnjaci se godinama borimo protiv fašizma ali Bogami teško je to istjerati iz srca ovakvih.
Uzoriti imate moju potporu i razumijevanje. Hvaljen Isus i Marija sveta.
Dođimo I svojim dolaskom na (Marindvor) stratište Sarajlija izrazimo svoju tvrdu građansku VJERU da su DOBRO i MIR dokazani način civilizacijskog i ljudskog bivanja antifašističkog Sarajeva i njegovih građana.
Budimo ono što jesmo: ljudi mira i istine. Grobnom šutnjom Recimo svoje NE: NE – slavi zločina. NE – poticanju novog ZLA.
Jer Njihova mrtva usta ne govore. Stoga Grobna tišina i teški muk neka budu jedini glas našeg dostojanstva. Ostanimo mirni i tihi.
Dođimo! Budimo glas Onih kojih nema. Nečujni glas Marindvorskih žrtava.
Kaze: negativne reakcije pojedinih gradjana. NE UMANJUJ NISTA VEC JASNO RECI "SVIH GRADJANA SARAJEVA"
Te su "žrtve" bile sve samo ne i nevine.
jos jedan primjer nametanja pravila manjinskom narodu kako se ponasati, koga i kako moliti, gdje i kada; i na kosovu se izborila drzava pravljenjem djece, pa je sada ta ista "drzava" najraseljenija i najjadnija na svijetu, ako je to buducnost BIH sretno onima koji ostanu
Obrao si Bleiburg Vinko
Za samostalni demokratski i europski hrvatski identitet nisu potrebne ustaše https://www.tacno.net/novosti/stefan-dietrich-za-samostalni-demokratski-i-europski-hrvatski-identitet-nisu-potrebne-ustase/
Da bi našli odgovor dovoljno je pročitati djelo Meše Selimovića, Sjećanja.