Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mene kao Bosanca najmanje interesuje sta misli ovaj majmun. Bosna treba da bude sekularna drzava. Davanje prostora ovim vjerskim kretenima direktno je narusavanje sekularnosti. Srbi ga mrze, Bosnjaci ga mrze, niko od ova dva naroda zapravo nece ni da cuje za njega. Time se jos vise produbljuje medjunacionalna mrznja. Uzdamo li se u te bogove koje toliko prizivaju ove vjerske budale, od Bosne nece biti nista.
Prikupljam podatke o porijeklu šajkače i pozdravu s tri prsta. Vidim da tu na forumu ima puno Srba, pa da pruže nekakve konkretne informacije nama neupućenima. Unaprijed hvala!
Kakve predrasude i spekulacije, pope ? Pare su u pitanju. Ko ima pare on će dobiti i gospu i crkvu i oprost i ispovijed i poslednju pomast. U crkvama i u džamijama više nema milosti ni merhameta. Novac postaje Bog. Na žalost i užas.
"U ime oca i sina , u ime maraka i lira! "
Ma pusti Međugorje, šta je s Džekom? Nemojte nas držat u nedoumici.
Ljudina...
kad bilo koja religija preuzme prevlast i postane glavna ideja vodilja na odredjenom podrucju, to podrucje nazaduje kulturoloski, ekonomski i u svakom drugom pogledu. religija ne vodi prosperitetu ni razvoju, samo zatupljenosti, nekritickom stavu sto dovodi do nekoristenja ono malo pameti sto se ima. izuzetak je medjugorje koje se od pet kuca i tri stale toliko obogatilo i napredovalo da vise ne lici na sebe. skutor je nasao nacin da unovci i religiju. nego, hoce li se papa ocitovati i onoj disko-gospi?
hmmm... @taysone, kontam ja sta ti hoces reci, i sama vjerujem da bog postoji, ali ne gotivim institucionalizovano vjerovanje, odnosno ne gotivim religiju kao skup normativa, kao vjerovanje da postoji "bozja rijec", "sveta knjiga" ili "bozja kuca". ne vjerujem da se bogu mozes obratiti preko recitovanja nabiflane molitve niti da ces odredjenim postovima, hodocascima i tako time sebi poboljsati poziciju za ulazak u raj. religija kao takva (svaka) zahtijeva nekriticko postivanje svake rijeci iz svete knjige, a ja po prirodi i odgoju naucena kritcki posmatrati svijet oko sebe, postavljati pitanja, preispitivati, jer samo na taj nacin covjek moze ici naprijed. za preostali dio komentara se totaliska slazem ;) @rajs.sanela, znamo li se? meni taj nik nepoznat. u mostaru jos prevruce, cak i nocu. a ja sam vise nego dobro :))) hvala na pitanju.
ok... pod kojim nikom te znam? ako nije frka napisati... :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
pametni ljudi uzimaju lopatom glupane koji vjeruju u bajke
slažem se sa uzoritim......samo treba brigadu finansijsle i poreske poslati :)
i Bošnjaci hoće svoj dio tala iz Međugorja.
neće bošnjaci već država
PRIKAŽI ODGOVORE (1)