Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dragan dabic alies radovan karadzic u svom odgovoru kaže: Rat PROTIV BiH je bio nepotrebna vježba... U ovih par riječi je sve rekao,RAT PROTIV BiH,u tim riječima je sadržano SVE,uzrok rata,cilj rata i posleratne posljedice.
hm..has si poceo znao sam da si srbin..ne onaj glupko negop monaj koji zna gdje se bode i kako treba bosti..slusaj..nece ti vise ta proci..znass zasto???eto zato sto svako dijete na you tube moze pogledati sa kakvom gamadi smo mi morali ziviti...vasa mrznja koja je rezultirala sa svim pokoljima logorima masovnim gorbnicama rusenjem silovanjem sve u ona prva dva mijeseca 92-e su dokaz da ste vi genetsko -genocidni- psihicko bolesni(dokaza mali milon)..pa onda slag na tortu genocid kojei na svaki 11/7 gleda svijet sirom planete sta ste vi mom narodu uradili i hosec reci da je i to dio zapadne kampanje..ma daj srbine ...idi kenjaj nekom dugom!!nikadas vise bosnjak nece pod vasu kamu...ha pocmete skakati i urlikati pred vas ce se stati i na prvu drito u vugla.... znas pametnjakovicu!!!idi serkaj na neki drugi portal..eno imas poskok na njemu mozes naci istomisljenike i kujte planove kako cete nas isrijebiti!!!
Vjesba je bila: Chetnici sa oruzjem od JNA(tada 3 ili 4 vojna sila u EU) u dogovoru sa Hrvatima trebala unistiti i podijeliti BIH i sve sto je Muslimansko pobiti i pokrstiti jer BIH kao vecinski Muslimanska Drzava nije imala mjesta u EU i kako vidimo nema ni dan danas. I sta bi??? Srbi ih razocarali jer obecali su bili da ce eventualni rat trajeti 2-3 sedmice ali..... i sad medjusobna optuzivanja USA i EU su kriviza ovo ,te za ono a Krvnik ko je i sta je to svi znamo.
@hm jagoda ti je najbolje rekla: \"pricat cemo onda kad se izvinete za sve zrtve i to prakticno dokazete. do tad zzzzdravo! pusti se supljih, oca ti....
... A pri tome ne znam da li su Srbi cinili i 40% stanovnistva Juge... I onda kad je rat poceo i pala krv, kod jednih, drugih, trecih, onda je bilo logicno da niko nece ratovati s imenom Juge na usnama... Mada ono sto je interesantno, je da su i danas poslije rata izmadju ove 3 skupine, jedine od novostvorenih triju drzavica koje imaju koliko toliko sarenoliku etnicku strukturu upravo BiH i Srbija ! To je mozda apsurdno poslije rata i takvih razmijera, ali istinito ! BiH je i pored strasnog rata i tumbanja sacuvala gotovo istu etnicku strukturu! Srbija takodje ! Dok recimo Hrvatska je prakticno svela broj Srba sa 15% na 4% i postala gotovo etnicki potpuno cista !
pricat cemo onda kad se izvinete za sve zrtve i to prakticno dokazete. do tad zzzzdravo!
@mr skendi Ako se ne varam to su pitanja u vezi tolerancije i natpisa \"Ovo je Srbija\"? U vezi tolerancije sam ti odgovorio da je upravo najveci napor onih koji su rusili Jugoslaviju bio da se prije svega eliminise ta tolerancija koja je bila svojstvena Jugoslaviji! Srusi toleranciju srusio si Jugu ! I u tome se uspijelo! A kako? Pa kod Srba tako sto si im podgrijao strahove koje sam vec pomenuo! Kod Hrvata pricom o srpskom hegemonizmu Kod Bosnjaka isto tako. Pa su tako svi govorili o \"Srboslaviji\"...Neki cak i danas... Pri tome se zaboravlja da je prvi covijek bio Hrvat, a prvi mu kompa bio Slovenac! Izgradjnu Novog Beograda npr nije pokrenuo nikakav Srbin vec Tito! I sad ti meni reci da je to bila Srboslavija? Posljednji predsjednik je bio Mesic licno! A naredni je trebalo da bude Alija ! Kao sto su Srbe napujdali da im se sprema opet Jasenovac, tako su i Hrvate i Bosjake napujdali da ce ih Srbi progutati ako slucajno nedaj Boze, ostanu zajedno s njima...
@Hm U potpunosti se slažem da je i Tudjman dubogo bio involviran u rat u Bosni i Hercegovini i u raspadu Juge i da su ti tragovi i danas vidljivi.To potpisujem. Moram priznati da mi nisi baš odgovorio konkretno na moja dva pitanja,znam da je to možda teško i komplikovano,ali možda si trebao pokušati,ako si zainteresovan ponovo pročitaj moj predhodni post i pokušaj odgovoriti.U svakom slučaju,zanimljiv si sugovornik i vidi se da si čovjek sa kojim se može normalno komunicirati i drago mi je kada se pojave takvi.U svakom slučaju,moje poštovanje.
@jagoda Ma ti i ja mozemo samo pricati, i suocavati ideje i misljenja! I biti sretni ako naidjemo na neka zajednicka misljenja! Ali bojim se da su tolike psiho-ratne igre izvrsene nad nama da je stvorena taman tolika distanca medju nama da oni koji su je stvarali budu sigurni da ce nasim drzavicama moci za vijek i vijekova upravaljti kao najobicnijim kolonijama ! Danas ce podrzati mene protiv tebe, sutra tebe protiv mene prekosutra Hrvate i sve tako u krug ! Jednostavno svi zajedno nismo imali nimalo mudrosti i bili smo odlicna naivna roba za manipulisanje u cilju necijih vecih interesa !
@mr skendi I jos nesto ja sam upravo rekao da su sve do 90tih najveci postovaoci Juge bili Srbi i Muslimani ! I bas zato sto su oni najvise prihvatili tu ideju Jugoslavije, bas zato je i trebalo napraviti najveci dar-mar izmedju njih ! I onda posto su Srbi i Hrvati vec bili u igri u Hrvatskoj, polako u igru ulaze i Bosnjaci preko Alije... Jer meni nece nikad biti jasno sto on nije prihvatio recimo Kutiljerov plan mislim da se tako zvao? Jer ako je htio Bosnu kao drzavu ona mu je po tom planu vise bila drzava nego ovo sto je u Dejtonu dobio! I kad sve to saberes onda dodjes do zakljucka da niti se Tudjman borio za Hrvate, niti Slobo za Srbe , niti Alija za Bosnjake ! Jasno je kao dan da su sva trojica imali svoje epizodne uloge za necije vece planove !
sto je ovom HM nesto plaho stalo da dokaze kako nisu Srbi krivi za rat nego neko drugi. Uzalud ti trud junace, nije niko naivan vise
@mr skendi S jedne strane su im probudjeni strahovi iz Drugog svjetskog rata, a da se ne lazemo i Tudjman je tu odradio svoje i isao na ruku tim strahovima jer ikonografija i neke odluke u vezi Ustava su samo isle na ruku tim strahovima! Ali kao sto rekoh svako je imao svoju ulogu u rasturanju pa tako i Tudjman! Njegova uloga je bila da da povod da ova dva psihijatra imaju dobru podlogu za grupisanje Srba! Medjutim kao sto rekoh glavnu osovinu duha Jugoslavije su cinili Srbi i Muslimani! Pa tako stvaranje antagonizma samo izmejdu Hrvata i Srba nije bilo dovoljno, vec je trebalo upravo udariti na odnos Srba i Muslimana ! Sad ako pitas pa sto nije sve mirno islo? Pa upravo to nije bio u planu predigre o kojoj pricam! Da je islo mirno ljudi bi mozda poslije godinu dana shvatili da nisu dobili ama bas nista i mozda bi opet ta osovina Jugoslavije ojacala. Sta je u planovima rusitelja Juge osiguravalo njen definitivni kraj? - Samo pala krv tj rat !
@Hm OK vidim da su tvoji komentari tolerantni i u njima nevidim neke nacionalističke ispade,dobro.Mene zanima tvoje mišljenje u vezi sledeće stvari: Srbi uglavnom govore da su oni bili za Jugoslaviju a ostali kao nisu,što naravno nije tačno.Većina stanovnika BiH je bila za Jugu ali kompletnu.E sada,ako su Srbi bili za Jugu,zašto su tako netolerantni bili prema drugim nacijama i narodima odmah po početku njenog raspada.Juga je bila višenacionalna zemlja i oni koji su je \"najviše\"podržavali trebali su imati itekako tolerancije prema drugim narodima a toga nije bilo. Još jedna stvar:Srbi kažu da je rat izbio zbog toga što su oni željeli da ostanu u jugi a drugi su htjeli izaći iz nje.Ja sam cijeli rat proveo na raznim ratištima u BiH i gdje god smo ušli na područje pod \"srpskom\"kontrolom nailazio sam na natpise \"OVO JE SRBIJA\"nigdje,ama baš nigdje nisam naišao na natpis koji su napravili Srbi da piše\"OVO JE JUGOSLAVIJA\",to da su oni bili za Jugu,jednostavno ne stoji.Pozdrav.
@Halil Tu negdje do pola komentara si bio u pravu ovo u vezi s Antom, ali onda u drugom dijelu komentara si presao u propagandu Ja sam vec sam iznio cinjenicu da su na celo Srba u BiH i Hrvatskoj postavljeni psihijatri sto nije bilo slucajno vec naravno ciljano, od strane onih koji su i napravili planove za razbijanje Juge i koji su znali za srpske traume i strahove iz drugog svijetskog rata i trebalo je samo zaigrati na tu kartu! Ali tvoj dalji dio komentara je cista mrznja i propaganda ! Ne mozes reci Srbima da su genetski rusioci, kad su ti Srbi dali najvise zivota kako u prvom svjetskom ratu prilikom stvaranja kraljevine SHS, tako i u drugom svjetskom prilikom stvaranja Jugoslavije ! Najvise stradali, a mogli su se praviti Englezi i cekati da drugi to rijese ! Sacuvali bi par miliona zivota! Ova tvoja grupna vrijedjanja necu ni komentarisati, jer to je upravo taj zacarani krug u koji su nas ubacili , a ti se vidim odlicno vrtis u njemu...
@hm Ante je imao ulogu da nas digne na jedan visi, bolji nivo, sa vecim platama i stabilnijom valutom (7:1). Kad si u govnima kao sto smo mi bili prije Markovica (inflacija samo takva i tolika), onda nas nisu mogli ni zavaditi. Prvo su nam dali da malo osjetimo boljitak sa Antom, a onda su mogli ici dalje. Lako je s magarca na konja ali tesko sa konja na magarca. E, kad covjek padne sa konja na magarca onda ga je najlakse podmititi i psihicki formirati za sebe...itd... I sama cinjenica da su na celu srba bili neuropsihijatri govori dosta... Srbi su ciljano izabrani kao rasturaci jer su takvi u genima. I oni sami znaju da su iskoristeni kao mali pijuni, jer gledajuci to prijateljstvo medju nama su direktno oni razorili \"svojom\" pocetnom politikom, tako da su ustvari oni ti koji su ispali glupi, jer mi drugi i nismo nista mogli drugo raditi nego se braniti pa bilo ko da te napada. Sad je kralj go!