Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
EUROPEJSKA RJESENJA SU DA KLUBOVI, KOJI SAMI NE MOGU DA SE IZDRZAVAJU IDU U STECAJ, A NE DA SE FINANSIRAJU IZ NOVCA POREZNIH OBVEZNIKA.
baš super....a oni što su plaćali do sada ispadaju budale.....pa ti koji su loše vodili klub nek oni plate i ovi iz porezne su isto krivi zašto su pustili da se stvori toliki dug.....super nam je ova nova vlada....čuj otpis dugova....a nama platišama novi nameti....fino.....
To bi bila trunka poštenja; kad mogu ministri trošiti milone na službene telefone, reprezentacije, automobile, putovanja svoja i članova porodica, ovaj novac bi bar otišao onima koji nastoje održati sport u BiH i za razliku od političara pozitivno reprezentovati i promovisati državu BiH. Ako država ništa e ulaže u te klubove, pa daj bar da im kroz poreze ne bude omča za vrtatom ili bar da se oporezuju samo izdvajanja države klubovima.
e bio ti je komentar na bht1 :D
Kakva neznalica!!!!!!!!!!!!!!!
Kad vidim ko nam je minisar dodje mi da placem, pa onda da odem i odreknem se drzavljanstva BIH, ako nam ovakve sifre vode drzavu.
Ma ne izadje li se masovno na ulice, ovi ce nam definitivno rastaliti drzavu. Ovo je goli kriminal. Pa mogu hajde i shvatiti da u jednoj drzavi od 100 politicara ima i lopova, ali ovdje kod nas su svi redom lopovi, bez izuzetka.
obicnim smrtnicima samo sto nisu uveli porez i na zrak koji udisemo a on bi da otpise dugove klubovim i lopovima koji su umjesto placanja poreza trpali u svoje dzepove, pa ko je ovdje lud...nemojte mislit da se nece desiti isto sto i u Tunisu, Egiptu, Grckoj pa i Engleskoj...narodu je vise preko glave vasih bezobrazluka
Kaplane, pa tvoja SDA je postavila svoje krimose u te klubove i cemu sada njihov bail out na racun poreskih obveznika? Prvo pohapsite te krimose i iz njihove imovine namirite dugove klubovima, a sto se ne namiri reprogramirajte i u PRIVATIZACIJU. Sve klubove redom prodati!!! I dosta nas vise vucete po blatu....ma sve redom privatizirati do BH Telekoma i EP i konacno da zakoracimo u trzisnu slobodnu ekonomiju. Da pocnemo zivjeti od svog rada i svojih sposobnosti. DAVITE NAS OVAKO!!!!!
Halo - jel ozenjen ovaj frajer? Meni je bas simpaaaa! :)
PA KO SI TI DA NANOSIS STETU DRZAVI KRETENU JEDAN, odustani ti od svoje plate a mani se drzavni para , izgleda da si ti veci glupan nego biloko pre tebe u vladi, SRAM TE BILO NA TIM IZJAVAMA, ZNAS LI TI OD CEGA SE PENZIJE PRIMAJU; ODcega se placa skolstvo , vojska, zdravstvo ili slicno, a jesi glup do bola. uzeli ste pare prkeo klubova i sad da ih otpistete jesti pametni.
Zasto oprostiti dugove? Zasto se ne oproste dugovi firmama koje imaju mnogo manje dugove nego KK Bosna i slicni. Ako su znali trositi sada neka i plate ili neka se ugase. Kako KK SIROKI nije duzan?
Dok sam ja branio grad 92 god. fudbaleri su otišli na turneju po Alžiru i nisu se vratili sve do potpisivanja Dejtona. Naš predstavnik na Evroviziji 92-godine otišao ,otpjevao pjesmicu sa cijelim timom pomagaća i više se nikad nije vratio.I tako većina košarkaša, rukometaša, pjevaća, glumaca. Poslije 95-te neki se vratiše i poćeše opet staru priću koliko su oni važni za ovu zemlju, kako im treba povečavati stavke u budžetu, kako su oni pravi ambasadori naše (a ne njihove) voljene zemlje.Neznam šta je gospodin Kaplan po struci ali vidim da je jako mlad (isto kao i načelnik općine NG) te da nema pojma šta je to biti radnik i kao je to zaraditi platu ,,radom\'\'. Dok su mnoge proizvodne firme pred stečajem zbog neuplačenih dadžbina državi ministar razmišlja o otpisu dugova sportskim klubovima. Isto i u općinama u Sarajevu pored toliko nezaposlenih stanovnika prave se sportski tereni, bazeni, teretane. Ne živi se od rekreacije nego od RADA.
Je li,\"ministre\",jesu li ti to ideju dali upravo oni koji su te klubove zavili u dugove?Da bi mogli još jednom da pokažu svoje sposobnosti?A ti,mali od palube,ćeš biti nagradjenom ponekom koščicom.
U posebno teškoj situaciji trenutno se nalazi košarkaški klub Bosna. Ukupan dug tog kluba iznosi blizu devet miliona KM.aa ja mi najtrofejnijeg kluba, pa zadnjih 5 godina nisu osvojili Titule ne pamtim a u Evropi vazda zadnji budu ko neke blente!
NIKAKAV OTPIS !!! Krivicna odgovornost za one koji su klubove uvalili u minuse, a ne oprost duga. Namiruj od njihove imovine. Sta klubovi koji su placali porez ?? Oni majmuni ???? Haj i meni opprosti PDV da kupim auto , ha valja li ova :)) mamu ti uhljpsku i nesposobnu
Ja se taman bio ponadao da idemo naprijed, eto ima i mladih ljudi u vladi, kad vidi ovog mangupa šta radi. Mamlaze jedan, ako ćeš ovima otpisati dugove, hoćeš li onda onima koji su radili bez dugovanja dati nagradu? Ko ne zna da posluje neka propada!