Hitna sjednica
0

Kanton Sarajevo danas dobija novu vladu

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo razmatrat će danas na hitnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo, koji je utvrdila Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja.

Za premijera Kantona predložen je Fikret Musić, iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP), a za šest ministara također su predloženi članovi SDP-a i to: za ministra obrazovanja i nauke Emir Suljagić, ministra zdravstva Zlatko Vuković, ministricu pravde i uprave Dijana Tabori, ministra unutrašnjih poslova Muhamed Budumlić, ministra saobraćaja Haris Lulić i za ministra privrede Rusmir Sendić.

Predloženi ministri iz SDA su: za ministra finansija Muhamed Kozadra, ministra stambene politike Čedomir Lukić, ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić, ministra za boračka pitanja Nedžad Ajnadžić, ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Velida Memić i ministra kulture i sporta Ivica Šarić.

Predsjedavajuća Skupštine KS-a Mirjana Malić (SDP) izrazila je očekivanje da će saziv nove vlade danas biti potvrđen.

Zastupnici bi danas trebali razmatrati i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova za 16 stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo.

Prema zvaničnoj najavi, sjednica bi trebala početi u 10.00 sati.