{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani protestovali i zbog izgradnje visokih brana u kanjonu Ljute

6.6.2013. u 16:37
50
12
Građani protestovali i zbog izgradnje visokih brana u kanjonu Ljute
50
Više od 100 građana Sarajeva i članova Planinarskog društva "Željezničar" okupilo se danas u parku prekoputa Vijećnice da izrazi svoje nezadovoljstvo donošenjem rješenja o izgradnji visokih brana u kanjonu Ljute.
Građani su mirnom šetnjom do Ambasade Slovenije i Ministarstva okoliša i turizma FBiH te transparentima poručili kako su nezadovoljni ovakvom odlukom i zatražili da se ubuduće sve odluke koje se tiču okoliša, kao i postupci izdavanja okolinskih dozvola, provode transparentno i uz puno učešće i uvažavanje mišljenja javnosti.

Građani su nosili transparente na kojima je pisalo: "Nacionalni park - obećana radna mjesta", "Tuđe hoćete, svoje ne date", "Može li Hidrogradnja graditi na Soči", "Ostavite nešto i nama"...

Nakon što je Ministarstvo okoliša i turizma Federacije BiH 24. aprila izdalo okolinske dozvole, kojima se preduzeću Turboinstitut iz Slovenije dozvoljava izgradnja triju visokih brana u kanjonu Ljute, u prostoru budućeg nacionalnog parka "Bjelašnica - Igman - Treskavica - Kanjon Rakitnice", organizatori mirnih protesta iz Planinarskog društva "Željezničar" traže da se ponište okolinske dozvole za elektrane s akumulacijama Memiškovići, Dindo i Donje Luko te hitno uputi u proceduru Zakon o Nacionalnom parku "Bjelašnica - Igman - Treskavica - Rakitnica".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: