{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja "Građani i novinari zajedno u borbi za istinu"

13.10.2012. u 16:34
39
23
Kampanja "Građani i novinari zajedno u borbi za istinu"
39
Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Omladinskom novinskom asocijacijom je danas sa početkom u 12:30 u 18 bh. gradova u okviru javne kampanje "Građani i novinari zajedno u borbi za istinu“ upoznalo građane sa njihovim pravom da se žale na netačno izvještavanje medija.
Volonteri Omladinske novinske asocijacije su organizovatli info-pultove u gradovima, na ovaj način su se građani mogli upoznati sa svojim pravom da reaguju na neistinito izvještavanje medija i Kodeksom za štampane i online medije u bih.

"Saznajte koja su vaša prava kada su mediji u pitanju, koje su opasnosti od govora mržnje, huškanja i diskriminacije i na koji način vi možete doprinijeti da ovakav govor nestane iz javne komunikacije!“, bila je jedna od poruka ove kampanje, koja je imala veliki uspjeh, jer je privukla veliki broj građana i predstavnika medija, kojima je ova kampanja bila i namjenjena.

Volonteri Omladinske novinske asocijacije su na info pultovima podjelili promotivne materijale Vijeća za štampu, te prolaznicima pojasnili žalbenu proceduru.

Javna kampanja "Građani i novinari zajedno u borbi za istinu“ održana je u Banjaluci, Bihaću, Bijeljini, Brčkom, Cazinu, Doboju, Doboj Istoku, Foči, Gradiški, Istočnom Sarajevu, Jajcu, Mostaru, Sarajevu, Šamcu, Širokom Brijegu, Visokom, Tuzli i Zenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: