Na putu prema Hrasnici
0

Kamenovan autobus Centrotransa, razbijeno staklo

Piše: A. J.
Foto: Arhiv/Forum Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Forum Sarajevo-x.com
Autobus Centrotrans Eurolinesa koji saobraća na liniji Hrasnica-Ilidža kamenovan je danas oko 11.30 sati u toku vožnje, izjavio je za Sarajevo-x.com Safudin Čengić, direktor te kompanije.

Nakon udara kamena bočno staklo autobusa je prvo napuklo, da bi se poslije i potpuno rasulo. Niko od putnika nije povrijeđen, a incident se desio na cesti prema Hrasnici, potvrdio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Osoba koja je bacila kamen prema autobusu stajala je pored ceste, a motivi incidenta nisu poznati. Policija će nastaviti radnje da bi se rasvijetlile okolnosti i počinioci ovog djela.

Podsjetimo, Centrotransovi autobusi od ponedjeljka su počeli sa vožnjom na dvije relacije u Sarajevu, čemu se žestoko protive uprava i radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gras.

Policija MUP-a Kantona Sarajevo bila je primorana da vozačima Grasovih vozila napiše nekoliko prekršajnih naloga jer su na gradskim cestama ometali autobuse Centrotransa.

Ukoliko se danas ne oglasi inspekcijska policija, Gras će obustaviti saobraćaj i potpuno blokirati Kanton Sarajevo, najavio je jutros za Fenu Hasan Bašić, direktor Grasa.