Ometani autobusi
0

Sukob Grasa i Centrotransa, intervenisala policija

Piše: A. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Autobusi Centrotrans Eurolinesa od jutros su, kao što je i najavljeno, počeli saobraćati na dvije relacije u Sarajevu, a pripadnici policije Kantona Sarajevu morali su intervenisati da spriječe veći sukob koji je izbio između uposlenika ovog autoprevoznika i rivalskog Javnog komunalnog preduzeća Gras.

Kako nam je rečeno iz MUP-a KS, automobili Grasa su duž glavne saobraćajne ceste ometali autobuse Centrotransa, te su policajci vozačima Grasa uručili nekoliko prekršajnih naloga. Do ozbiljnijih sukoba zasad nije došlo.

Safudin Čengić, direktor Centrotransa, rekao je da su autobusi jutros počeli saobraćati na dvije linije u Sarajevu: Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica.

"Autobusi Centrotransa će nastaviti voziti putnike", poručio je Čengić.

Podsjećamo, Centrotrans je najavio da će građanima ponuditi prevoz u boljim i uslovnijim autobusima, a cijena karte će biti 1 KM. Na njihovim autobusima oblijepljene su naljepnice na kojima stoji "do kada ćete biti građani, do kad ćete biti taoci monopola Grasa", "građani imate pravo da birate" i koja govori o poruci Grasu da počne primjenjivati 14 pravosnažnih presuda koje su donesene u okviru monopola nad gradskim javnim prijevozom.