Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Molitvu jednu Jedinu znam U ovom svijetu. Beskrušnom. Molitvu jednu Jedinu imam Molitvu o kruhu. Inosušnom.
Pitao jednom tako jednoga vrli pitac neki: A kto je ta Šta je ta Da prostiš Gdje li je ta Odakle je Kuda je Ta Bosna Rekti A zapitani odgovor njemu hitan tad dade: Bosna Da prostiš Jedna zemlja imade I posna, i bosa Da prostiš I hladna, i gladna I k tomu još Da prostiš Prkosna od sna
JEL IKO PROBUDIO KAMENOG SPAVACA ILI JE PRESPAVAO I OVAJ RODJENDAN?
lazes pseto! niko te i ne pita jesi li krsten kada vadis bilo domovnicu ili putovnicu!
Ja sam iz \'miješanog\' braka, otac mi je Hrvat ali ja ne mogu dobiti domovnicu jer nisam kršten. Toliko o \'sekularnoj\' Hrvatskoj. A i o Bošnjacima koji su je dobili (ovom iz Krajine)
Kako je on Hrvatsku putovnicu dobio efendija Cerić?
Da je pozivio do 93, Mehmedalija bi najvjerovatnije, kao i mnogi koji su se cutili Hrvatima, a vjerom muslimanima, zavrsio u Dretelju. Toliko o tom ciji je i sta je bio M.Dizdar.
pazi, neki hrvoje koji je rodjen u sarajevu, ciji su roditelji i pra-roditelji iz sarajeva - moze dobiti hrvatsku putovnicu - samo na osnovu imena. a jedan npr esad koji je rodjen u rijeci, koji se izjasnjavao kao hrvat i koji je igrom slucaja zivio u sarajevu tokom raspada jugoslavije - on je ne moze dobiti tako da ta prica kako se ko izjasnjava ne pije vode. mogu se i ja izjasniti kao amerikanac - sta mi to vrijedi kad ne mogu dobiti njihov pasos. mak nikad ne bi mogao dobiti pasos hrvatske. sta se tu ima dalje pricati.
naveli ste SVE najznačajnije. sve to se desilo do 1947. šta je čovjek radio do smrti, to nije bitno. i još nešto, možda će se ovo svidjeti škutorima, ali mnogi od nas koji pamtimo ta vremena sjećamo se da se nacionalno izjašnjavao kao HRVAT i zbog toga smo ga malo negativno gledali u sarajevu
Volio bih da mi neko od vas slinavih glupana pokaže dokaz da se Mak izjašnjavao kao Hrvat...
Tvog glupavi komentar samo pokazuje da nemaš pojma ni ko je bio Mak ni o čemu je razmišljao, pisao itd. Prigati se pokemona papak balavi.
Mak Hrvatom, Mesa Srbinom!
Pitanje kako bi se on ili Mesa Selimovic izjasnili da su prozilivi 92\'-95\'
@@sarajlija, malko si se zayebaus...mi u krajini skoro svi imamo putovnice! a ima i medju nama mehmedalija kolko hoces.
@Fake ISTINA 100% u 11.05, to sto si napisao nisi ti izmislio, izmislili su to prije manje od 20 godina kojekakve Tunje, Alije i Adili. Jer to nije niti moze biti istina, a ako vjerujes u suprotno pitaj oca, dedu da ti pokazu svoje rodne listove. A ono sto sam ja u 10:40 napisao nije izmisljotina nego lako dokazive cinjenice.
moguce, ali i pored toga ne bi mogao dobiti hrvatsku putovnicu - jer je mehmedalija ;) toliko
Mak Dizdar je jedan od najvećih hrvatskih pjesnika svih vremena.Da ne bude zabune nisam ja rekao da je Hrvat.On je :)