Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pitanje je zasto srbi ne postuju stratista svojih predaka?...u tom kastelu nebi smjela biti nikakva zabava vec memorijalni centar stradalih srbskih mucenika...to bi trebalo napraviti kao jevreji centar za istrazivanje holokausta i tu dovoditi turiste kojima bi prikazivana zvjerstva bosnjaka i hrvata ali o ostalih agresora na srbe...a bilo ih je monogo...kastel to zasluzuje jer su tu bosnajci i hrvati uradili stravicne zlocine...ali i turci i austrougari...
Napravili je Hrvati za obranu Turaka i njihovih vazala Srba.
@Vinkec Vinkomire rode moj, izgradiste li i Stounhendz?
Nije istina, Kastel su podigli još Rimljani, a kasnije ga dogradili Turci. Za vrijeme AU monarhije bile su dograđene još neki manji objekti unutar zidina, ali za one koji ne znaju - Kastel nije NIKADA pomno istražen. I dan danas imate dijelove za koje se ne zna što skrivaju. Prvi arehološki radovi su se desili tek za vrijeme AU monarhije, ali i oni polovično. Južni dio uz Vrbas nikada nije istražen.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
KOJI MAGARECI GRAD, IMALI SU DVA SPOMENIKA NULTE KATEGORIJE U BLUCI I NIJEDAN VISE. JEDNA JE FERHADIJA SA SAT KULOM, STARA SKORO 500 GODINA, SRUSENA DO TEMELJA. DRUGI JE KASTEL, RIMSKA TVRDJAVA I STA RADE MAGARCI? PRAVE KAFICE U RIMSKOJ TVRDJAVI, PISAJU NA ZIDOVE RIMSKE CIVILIZACIJE. I ONDA KAZU POSRBLJENI CIVILIZIRANI?
U pravu si, onaj restoran je bruka i sramota, a održavanje onih raznoraznih festivala gdje ljudi pišaju i povraćaju po starim zidinama je također obezvrjeđivanje povijesne i kulturne baštine.
..u tom kastelu hrvati i bosnjaci su napravili takozvanu crnu kucu..u njoj su ubili na desetine hiljada srba i pobacali u vrbas..inace koliko znam tu u blizini je ona dzamija u kojoj su se prvo sastajali i pravili planove kako pobiti srbe a onda bi ih zatvarali u tu crnu kucu..dzamiju su srbi srusili 92 a onda su je turci obnovili a dautoglu je na njenom otvaranju rekao da je tu turska gdje je ta dzamija..srbi su tu lopatom zatukli nekog bosnjaka
Sada bi ACM nekadasnji ACK napisao ❤ Banja Luka ❤ da je u pitanju grad sa bosnjackom vecinom.
@katonix Ja vama ne kakam po Sarajevu ne kakajte ni vi meni po Banja Luci. Ja mislim da je to fer.
@katonix I sam znas da to nije istina. Jedini grad na Balkanu koji bi se mogao smatrati kulturnim centrom Evrope je Atina i to samo zbog anticke Grcke. Ostalo... ne vrijedi ni komentarisati.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Jarane, nisi škljocno na pravu kulu. Ove su u novom ruhu.