Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KALEBIĆ bi zatvorio sve termoelektrane i natjer'o nas da kupujemo struju iz evrope! Valjda tako mu naredili njegovi evropski hoštopleri:)))
Ne moze izvor energije biti star i prljav, moze biti obnovljiv i neobnovljiv. BIH elektricnu energiju dobija skoro 50% iz obnovljivih izvora energije, sto je najvise u regijonu i sire, ostatak su termoelektrane cije su emisije staklenickih gasova nazalost jako velike. Kako su kod nas razne strane upetljane u bilo kakve investicije i gradnje, najvise zelenasi (ekolozi), tesko je iskoristiti hidropotencijal koji je poprilicno velik.
BiH dobiva 40% svoje elektricne energije iz hidroelektrana (održivog izvora), dok u evropi je 17% iz hidroenergije, i jos 10% iz vjetra, solarnog, itd. (sto je mnogo nesigurniji izvor nego hidroenergija). Tako da ja licno uopce ne vidim problem sa proizvodnjom nase energije.
A imamo sposobne političare da tu svu energiju usmjere sebi i svojim džepovima
Sta hoce ovaj Igor, odjebaus ba fraeru. dosta je vise vas i vasih placenika i spijuna u ovoj drzavi.
Dok EU "radi" na smanjenju emisije Co2 istovremeno nameću gradnju hidrocentrala duž BH. Održivo i obnovljivo nema šta.
Da li se ovo slučajno poklapa sa Novalićevim pričama o privatizacijama uzduž i poprijeko?
na sta li nas sad pripremate, da mi je samo znati.. dumangija neka 100%
^Ti si moj brat
hahahahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (10)