Blaga promjena
2

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i početkom novembra

L. K.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Kraj oktobra obilježit će sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku, dok se za prva tri dana u novembru prognozira pretežno oblačno vrijeme, javljaju iz Federalno hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu je danas pretežno vedro vrijeme, više oblačnosti ima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Već sutra, 1. novembra će u većem dijelu zemlje preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne će po kotlinama u Bosni biti magle ili niske naoblake, dok u poslijepodnevnim i večernjim satima slijedi postepeno naoblačenje sa zapada.

Najniža jutarnja temperatura iznosit će od 3 do 8 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje i do 10 stepeni. Najviša dnevna bit će uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 22 stepena.

Početak nove radne sedmice (2. novembar) donosi umjerenu naoblaku, dok će po kotlinama u Bosni biti i magle. Za drugu polovinu dana prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab, te zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura iznosit će između 4 i 9 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusa.

U utorak možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme, dok u drugom dijelu dana slijed smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti slab, a najniža dnevna temperatura će se kretati od 5 do 9 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zrak iznosit će od 15 do 21 stepen Celzijusa.