{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kakva je procedura ekstradicije Nasera Keljmendija?

A
16.5.2013. u 20:05
10
11
Kakva je procedura ekstradicije Nasera Keljmendija?
10
Kakva je procedura ekstradicije Nasera Keljmendija?
Naser Keljmendi
Nakon hapšenja Nasera Keljmendija na Kosovu, koga potražuje pravosuđe BiH, u kosovskim medijima i šire kruže različite informacije o njegovom mogućem izručenju BiH.
Povodom tih informacija Ministarstvo pravde Kosova je na svojoj web-stranici objavilo objašnjenje u vezi s procedurom ekstradicije:

"Konačna odluka o ekstradiciji, koju donosi ministar, direktan je rezultat prethodne odluke nadležnog Suda. Konkretnije, zahtjev za ekstradiciju od strane neke države upućen Ministarstvu pravde prosleđuje se Sudu. Nakon prosljeđivanja zahtjeva Sudu, Ministarstvo pravde, u iščekivanju odluke Suda, ne može da donese nikakvu odluku niti neki drugi proceduralni korak. Sud odlučuje da li su ispunjeni uslovi za ekstradiciju, tačnije da li postoji sporazum o ekstradiciji (u slučaju kada je uhapšena osoba državljanin Kosova) ili drugih proceduralnih uslova predviđenih zakonom. Osoba ima pravo na žalbu na tu odluku i sve dok odluka Suda nije pravosnažna, Ministarstvo pravde ne može donijeti konačnu odluku.

Nakon pravosnažne odluke Suda, ministar donosi odluku o ekstradiciji. Ministar može donijeti odluku da dozvoli ekstradiciju, samo ukoliko Sud odluči da su ispunjeni uslovi potrebni za to. Do sada, Ministarstvo pravde nikada nije donijelo odluku suprotnu odluci Suda", piše na stranici Ministarstva pravde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: