Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svašta se moglo kupiti za marku, a onda su uveli kamere.
Markaaa da i to ona papirna, zelena.
...jbg, mudri su kupovali željezaru za marku...
...bolji je pjesnik no političar...mašio je profesiju, al zato nije mašio keš :)
commie,zasto ne pitas klix da se zaposlis kod njih,bar kao lektor i onako tu si po cijeli dan
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
"_Primjera radi, u maju 2008. godine kilogram brašna je koštao od 1 do 1,5 KM, a sada je njegova prosječna cijena u FBiH 0,90 feninga po kilogramu. Bar je to zvanični podatak ovog ministarstva. Prosječna cijena kilograma hljeba sada je 2,5 KM, a 2008. ste ga mogli kupiti i za 1,5 KM. " Kako to da je sada brašno jeftinije, a hljeb skuplji u odnosu na 2008. godinu?
"_Jestivo ulje je bilo znatno skuplje, bar tako stoji u zvaničnim podacima Ministarstva. U 2008. godini je koštalo 3,4 KM u Bosansko-podrinjskom kantonu, gdje je bilo najjeftinije, a sada je njegova prosječna cijena u FBiH 2,1 KM. " Podaci nisu tačni! Nije tačno da je ulje 2008 g. koštalo 3,4 KM.
otkuda vam podatak da je prosječna plata 826 km, izbite ove krkonje sa enormnim platama, i izbite bh telekom, i elektro distribuciju, pa onda vidite gdje smo sa prosječnom platom. poslije rata litar goriva je bio marka, vreća brašna 12 maraka, a prosječna dnevnica 25 km kao i sada. mi smo osiromašili totalno i samo narod diže kredite i zadužuje se u nedogled.
Markica po markica.....filatelija
nisu nama bitne cijene. bitno je koje predsjednik sdp-a.
"ko je"
ma kakva prosjecna plata 800.maraka.jest ko je na drzavnom hljebu.pa meni je 360 plata jarane pola ode na hranu a pola za racune.mogu jos duhana i filtera kupit i to je to.sreca pa je kod nas kafa pola marke pa covjek moze malo i izac.
ti jedeš mjesec dana za 180 KM ??? i još ti dotekne za cigare???
joooj za 2 kerme kad se sjetim kupim drinu , buhtlu i sky colu
Za marku smo ko djeca uzimali chips i buhtlu sa eurokremom :)
sjecam se 2000. odem u vf komerc i za 100 maraka kupim toliko da moram dva puta ici do auta po one velike vf komercove kese pune hrane, sada ti 100 maraka stane u dvije tanke kesice
Eh sada izdvojite iz te prosječne plaće nehljebe na državnoj sisi i budete dobili plaću od nekih 400 KM, što je prosjek za obične smrtnike. Dosta više napuhavanja standarda tako što se u statistiku uključuju i skakavci na državnom budžetu. Činjenica je da većina građana danas puno gore živi nego prije deset godina.
Kod nas se komplet fabrika sa radnicima mogla kupiti za marku , Fehim Čorhodzić i Mićo i dan danas uzivaju u toj dobro potrosenoj marki necete vjerovati kako mu zenu zovu u gradu Hillari sta mislite zasto ??? Prodali sve sto se moglo prodati , radnike na ulicu a oni milione i milione zgrnuli a sta radi SIPA hapsi nake teroriste , po meni veci su teroristi ova dvojica vise su zivota unistili nego svi Mevlidi u BiH .. Drzava za majmuna ..fujj
ma super nam je.......
Samo nek se ne puca... :D
e ako smo dosli do toga da nam je super samo ako se ne puca -e onda fakat nismo daleko od Ruande.....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
MALE PLATE, VELIŠ? ŠTA BI REKAO ZA PENZIJE?? ALI KAKO TO MOŽE RAZUMJETI NAŠ POLITIČAR KADA JE KOD NJIH UZMI AGO KOLIKO TI DRAGO. ŽALOSNO DA NJIH VELIKI BROJ IMA PRIMANJA VEĆA I DO 30 PUTA OD PENZIONERA. GLADNI SMO.
E jebi ga klikše...stare cijene navodiš najniže, a sadašnju navodiš prosječnu, logično da su veće oscilacije. Al dobro od vas nismo ni navikli na profesionalnost.
valjda ide: znam te drino dok si marka bila
Kad kazes marka, isto kao da se drina prije zvala Marka. Drina se nije zvala Marka, nego je koštala 1 markU. Nek smo i to riješili :)