Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ja teksta, kakav Bošnjački jezik moj novinaru, valjda Bosanski, svu si pamet pobr\'o.
Bosanki, Novaliću, bosanski!!!
Velis ostrvce..A na tom otoku ima jedna sljiva pod koju ce jednog dana da stanu svi srbi ..
Ovo ostrvce bi , mozda, moglo imati nekog znacaja samo ukoliko bi identicno \"ostrvce\"postojalo i u Banja Luci i Sirokom brijegu.Ovako treba pothitno otvoriti branu i potopiti to sarajevsko ostrvce
Neka vjeronauke u skolama. Neka se djeca otruju do kraja, prije ce doci pameti. I komunisti su mislili da ce kroz marxizam nametnuti svoje i eto nakon 50 godina propadose. Ovim sada tokmacima ostaje jos 35 godina. Mada mislim da nece trajati toliko dugo. Kolicina mrznje koju su posijali je davno presla kriticnu masu.
Sto bi rekli, hajde ne kakaki kad voz stoji. Podjimo od naslova i tu je sve jasno. Netko tko vec tradicionalno (više od jedne godine) piskara u eminentnom nedjeljniku, trebao bi znati pobrojati službene jezike u zemlji u kojoj živi. Moj stav prema vjeronauku je u ovom trenutku nebitan ali smatram da je politički nezrelo ulaziti u to pitanje ako de facto na više nivoa postoji koalicija dvije stranke SDP-a i SDA. Koaliciji se grade na presjeku skupova a ne na njihovoj razlici. I zaista je nebitno da li ocjena iz vjeronauka ulazi u prosjek ili ne, ali ako je već tako zbog ćega bez veze čačkati mećku.
Ovaj čovjek nije kompetentan da piše o ovome o čemu piše!
ako se već govori o jezicima onda nije ni jedan naziv po meni normalan, mislim da je jugoslavenski jezik pravi naziv
@alikante Gdje ti ovdje vidis novinara....
@istina Ma sta to kaze ma sta to kaze...aaaa vlahceta sto se napelo...
Pa zar treba čak i novinarima po sto puta ponavljati da ne postoji BOŠNJAČKI nego BOSANSKI JEZIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ne postoji *Bošnjački jezik. Postoji bosanski, srpski i hrvatski.
... pa pitanje nije dovoljno da bi se na njega moglo odgovoriti ... evo primjerice oduzimanje ... najčešće nije isti simbol u upotrebi u numeričkom i logičkom oduzimanju ... isto tako sabiranje ... znaju biti različiti simboli u \"numerici\" i \"logici\" ...
Pismeni bi trebali znati da se jezik Bošnjaka naziva bosanskim od kada se njime priča. A bošnjačkim ga zovu srpsko i hrvatski propagandisti, preko toga negirajući sve bošnjačko i poneki bošnjački \"nezavisni\" koji i preko toga želi biti poseban i nezavistan (mimo naroda).
Autor teksta je u pravu, neznam koji je ku..ac bio da izmišljate Bosanski jezik ko da se minus i plus nisu mogli da reći na srpskom i hrvatskom a da to svi razumijemo. A onda opet sve svedemo na srpsko - hrvatski i nema problema - jedan jezik koji svi razumjemo. Priznajte vi muslići da ste sve zasra.li. Kome treba Bosanski jezik?
dr. suljagic hahahaha e dario hvala ti osmjeh sto cu imat citavu ovu noc za ovo dr. al dario malo kasnis ko i tvoj start bolje malo putuj po svijetu ;)
Dario nije Bosnjacki nego Bosanski..Na kraju kraja radi se o jednoj te istoj stvari. Na Bosanskom jeziku minus se pise i kazuje \"manje\" Na Bosanskom jeziku plus se pise i kazuje \"vise\" Moj rahmetli dedo je internacionalne termine plus i minus tako oslovljavao.. Na Bosanskom jeziku cu ti kazat \"Ne umijes \" Dosta ? ps Pita li ti svoje stare predke otkud vas vrag u Bosnu dovede ?