Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
buriću sto volis prdit na usta to je cudo jedno...
Nije bitno na kojem jeziku i sa kojim naglaskom govori! Puno je bitnije sta govori...A Marjan govori pametno i srcano!
ja fakat nemam nista protiv tog Marijana. Čuo sam da je tip ok, ali vam moram reci da me boja njegovog glasa podsjeća na nekog notornog alkholičara. Ne znam, mozda je to zato sto se muzikom bavim od najranijeg djetinjstva pa mi je sluh mozda malo previse istancan ( isto tako primjetim ceste fule u harmoniji i kod mnogih danasnjih popularnih komentatora, posebno na radiju, a fulaju i mnogi tzv. mujezini...ukratko, malo smo \"ogrubili\" sto bbi se reklo). Dalje, ne znam sto se digla tolka frka oko tog Marijana. \"Marijana moras ostat u Bosni, ne damo te..\" Mislim halo, ako ima stelu ostace, kad je vise ne bude imo vratice se u srbiju i tamo je trazit. Jel se iko ikad pito sto je njemu tolko drago Sarajevo? ne sumnjam da jeste, ali hajmo istinu do kraja na cistac iznijet.
I DALJE BIH VOLIO DOBITI ODGOVOR NA PITANJE GDJE JE I ZASTO NESTAO ONAJ PREDRATNI BOSANSKI JEZIK, TJ. BOSANSKO NARJECJE BIVSEG SH JEZIKA. ZASTO SE TAJ PREDRATNI BH JEZIK MORAO \"IRATI\" ( \"KOMENTIRATI\", ZAMIJENILO \"KOMENTARISATI\", \"PROTESTIRATI\" ZAMIJENILO \"PROTESTOVATI\" ITD. ITD.) I \"OPŠTINA\" PRETVORITI U \"OPĆINU\"? TO JE SAD PRAKTIČNO HRVATSKI ( SA BOSANSKOM INTONACIJOM), OSIM ŠTO MI JOŠ UVIJEK NE GOVORIMO \" TISUĆA\" NEGO \"HILJADA\". PO ČEMU SE ONDA OVAJ DANAŠNJI ZVANIČNI BOSANSKI RAZLIKUJE OD HRVATSKOG? PO ČEMU JE TO POSEBAN JEZIK?
evo jedan pametan prijedlog za naše vlastodršce,pošto se ne možemo dogovoriti o jeziku,ja predlažem da nam kao i u indiji službeni jezik bude engleski,jer i tamo ima stotine dijalekata,a jedan službeni jezik.
neznam ni šta je tražio na seoskoj tv hayat,gdje je jedini pravi novinar midheta kurspahić,a tipovi poput nekakvog tefdedarije i priganice čisti amateri.marjane,ako te ovi sa pederalne tv ucjenjuju zbog jezika,odmah prekini saradnju,pardon,suradnju.
se na ijekavskom kaže selo:~
Na bosanskom se kaže - DINAMIT. BIH4EVER
hoće li nam bihnet konačno pojačavati limite? ja nešto načuo da bi uskoro mogli uduplati, pa reko da priupitam prisutne
Kako glup naslov napisati.
Nimalo se ne slažem sa zaključkom. Ako se radi o profesionalcu, a Marijan to sigurno jest i želi biti, onda će on jednako originalan i profesionalan biti i na ijekavici i na ekavici i na srpskom i na bosanksom i na hrvatskom jeziku. Jedan od novinara kojemu se na ovim našim prostorima ne može odreći visoki profesionalizam - Goran Milić vodio je svojedobno Dnevnik Televizije Beograd na savršenoj ekavici i čistom srpskom jeziku, ako što to sada radi u svojim emisijama na čistom hrvatskom jeziku ili na bilo kojem od desetak jezika koje govori. Ako si majstor, ništa te ne može pomesti da dokučiš ono što znaš da možeš dokučiti. A što se tiče propisa o jeziku na javnoj televiziji, pa svakom je jasno da moraju postojati propisi i zakoni koji se urednici moraju držati. I to spada u profesionalizam, u profesionalne uvjete i profesionalne zadatke i to imaju sve javne televizije u svijetu. Zahtijevati da to nema jedino televizija u BiH je neprofesionalno. Dakle, Marijanu želim uspjeh na FTV.
A da prica kao isfolirani purger to sigurno nebi nikom smetalo.
VOLIM MARJANA KO HLJEB!!! ČOVJEK JE LEGENDA, I BAŠ NJEGOVA EKAVICA JE ONO ŠTO NJEGOVIM KOMENTARIMA DAJE \"ČAR +\" NARAVNO DA EKAVICA ILI EKAVŠTINA NIJE MARJANOVA VRLINA, JER VRLINE SE NE MJERE EKAVICOM ILI IJEKAVICOM, ALI JE EKAVICA DIO NJEGOVE INDIVIDUE BEZ KOJE ON NE BI BIO ONO ŠTO JESTE - NAŠ MARJAN, 100% PRAVI ČOVJEK - LJUDSKA GROMADA! ŽIVIO NAM TI MARJANE JOŠ NAJMANJE 100 GODINA, I JOŠ PUNO DOBRIH PRIJENOSA FUDBALSKIH TEKMI! ;-)
ODLIČNO!!!! SVAKA ČAST!!!
Pitanje: Kako se u Zapadnoj Hercegovini izgovara slogan za ARIEL? Odgovor: Da bi BILO BILO BILO :)