Javna tribina u Sarajevu
0
Kako se boriti protiv korupcije u BiH?
Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
neka nam Emina Ganic objasni kako se u nje babo borio protiv korupcije?? Kako je nije stid doci i sjesti tamo a njen otac EJUB GANIC izmislio korupciju u Bosni!
@englez Dobro ti kaze covjek, evo ti na Netu http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ganic-oteo-vilu-Srbinu.lt.html \"Bivši načelnik sarajevske opštine Centar Ljubiša Marković potvrdio je za naš list da je Ganić došao u posed vile, i to „uz pomoć sudske presude kakva nije zapamćena u sudskoj praksi”. U toj presudi navedeno je da je Ganić „otkupio jedan stan u vili i na taj način ona je u celosti postala njegovo vlasništvo”, što je, smatra Marković, „apsurd i presedan u sudskoj praksi”. Nakon što se dokopao tuđe imovine „novi vlasnik” je odlučio da od vile napravi „viletinu”, što mu je pošlo za rukom, jer je, uprkos žalbi stanara, uspeo da izvrši bespravnu dogradnju objekta. Marković tvrdi da su sarajevske pravosudne institucije „podlegle pritiscima”, odbacile su žalbu stanara i stale na stranu Ganića, iako su u obrazloženju navele da je „tačno da je objekat proširen bez građevinske dozvole”, što je, zaključuje on, „u najmanju ruku smješno”.
@Englez Odakle si ti majmune. Ja sam rodjen u Sa, odrastao, a ti samo da si informisan iz medija znao bi ovo isto sto i ja ....cak i vise jer ne stigoh citat Wikileaks tamo bi bilo jos ko zna sta. Za sud braco nemam para a i da idem na sud njegovi i sudove vode tako da bi puhao u prazno.Zasad. A ti lijepo Eminicu pa je vodi na kaficu i nemoj je vise branit. A ako hoces jos koju sa mnom raspravit javi se slobodno.
prvo stvoriti korupcijsko drustvo pa onda uposliti ljude da se imaju cime zabavljati takodjer se odvajaju ogromne pare da se uposle ljudi u EU koji ce raditi na tome da se korupcija navodno sprijeci u zemljama tipa banana stejt sve u svemu UZAS
Za sve one koji \"smatraju\" da je ovaj skup \"šuplja\", sao ću citirati navod iz teksta gore: \"Večaras nismo željeli okupiti neke analitičare, teoretičare ili političare da govore o ovoj temi, već obične građane koji su na svojoj koži osjetili ovaj problem\"...Obzirom da sam bila tamo ( a nisam Ejupova kćer) mogu slobodno reći da je skup najvećim dijelom i uspio okupiti \"obične male građane\" koji su na svojoj koži osjetili korupciju, što će potvrditi svi koji su prisustvovali skupuali i one \"obične male građane\" koji je još nisu osjetili, ali su dovoljno evoluirali da razumiju opakost te pošasti. \"Elita\" inače ne dolazi na ovakve skupove, jasno....Prema tome svim ovim \"kritičarima\" preporučujem da prvo skoče pa kažu \"hop\" ;)
Običan \'\'smrtnik\'\' o tim ciframa izraženim u desetinama i stotinama miliona, njihove lične PROKLETE od Uzvišenog Boga i naroda \'\'koristi\'\' koja će im biti obješena o vratu na onom svijetu, može samo da fantazira. Zar ne? Zar cilj svakog NORMALNOG demokratskog društva ne bi trebao bi biti uspostava što čvršće pravne države i što jače vladavine prava? Svaka pravna država je istovremeno i krhka biljka koja se ustrajno i pažljivo mora njegovati da bi opstala. Zato, ukoliko samo jednom onih koji su u samom VRHU postupe protupropisno, a da ne govorimo da to rade svakodnevno, to je za pravnu državu gore nego stotinu slučajeva protupravnog postupanja onih koji nisu na vlasti ili u vezi s vlasti. Nepoštivanje države i vladavine prava u samome vrhu vodi u totalnu propast, jer kada je rijeka ZAGAĐENA u svome izvoru nikada se ne može razbistriti, a ako je BISTRA u svome izvoru, pa je rukavci mute ona se ipak može razbistriti. Zato u pravnoj državi (IZVORU) nezamislivo je mito i korupcija.
Koliko su \'\'TEŠKI\'\' bivši premijeri i direktori? Imamo situaciju i to svi znaju da je iza smrti jednog bivšeg premijera Federacije ostalo nasljedstvo preko 30 miliona KM a smatrali su ga za \'\'poštenijeg\'\' - i nikom ništa!? 30 MILIONA JE OSTALO NA POVRŠINI ZEMLJE - A ON U ZEMLJU! NIŠTA OD TOGA PROKLETOG NOVCA OD NARODA NIJE SA SOBOM PONIO U GROB - kao što niko od nas neće sa sobom NIŠTA ponijeti u hladnu zemlju GROBA osim dobrih i loših djela (nedjela), ali bezosjećajni DUŠEVNI MRTVACI, uopće toga nisu svjesni! Svaki građanin BiH prosječne pameti, posebno 99% onih koji su podigli kredite da bi iste će vraćali Bankama narednih 25 godina svoga života odričući se svega u životu su svjesni da je danas NEMOGUĆE pošteno zaraditi niti deseti dio od 30 miliona, pa makar to bila i ekstremno visoka plata premijera. Koliko su onda desetina ili stotina miliona \'\'TEŠKI\'\' ovi bivši premijeri i direktori koji važe za nepoštene? Kao onaj koji je radio \'\'sve po zakonu\'\'?
Uzbunjivači samo naprijed i imate podršku poštenih, obespravljenih i ojađenih građana širom BiH. Vi radite jedan posao koji bi trebalo da cijelo BH društvo radi i da vam asistira i pomaže pri otkrivanju i otklanjanju radk rane koja je prisutana u BiH, a to je korupcija, nepotizam, kriminal, mobing i ostale negativne pojave koje u evidentne u BH društvu. Vi koji sjedite i iz svojih toplih fotelja ili udobnih radnih mjesta, kao i vi koji ste plaćeni od centara moći u BiH vaš jedini domet je da se nap-rdju-jete preko web portala, a što vam je slama u glavi umjesto mozga u tome je najveći problem današnje BiH. SVAKA ČAST UZBUNJIVAČI I SAMO NAPRIJED.
Vi trebali da se zovete sarajevoSDPcom,zamislite da je na ovu konferenciju pozvan neki od utemeljitelja korupcije u BiH,bilo koji funkcioner SDP-a
pusenjem dobre vuve??
Boriti se tako što bi svaki normalan građanin trebalo da na smrt pretuče pripadnika SDA stranke ako ga uoći bilo gdje.
prvi korak u borbi protiv korupcije treba biti unistenje korupcijski nastale genocidne tvorevine..samo uz pomoc licemjernih i korumpiranih svjetskih politicara,islamofoba je mogla nastati ovakva genocidna tvorevina i mogao se desavati genocid na oci citave europe
Borba protiv korupcije je borba protiv naše domovine. Korupcija je jedan od stubova našeg društva i naše države koju nam je predsjednik ostavio u amanet. Bez korupcije \"pošten\" građanin ne bi nikad dobio odgovarajuću medicinsku pomoć. Bez korupcije \"pošten\" građanin ne bi mogao upisati dijete u srednju školu, na fakultet. Bez korupcije se \"pošten\" građanin nikad ne bi mogao zaposliti u GRAS, Vodovod, Telecom, Općinu... Bez korupcije prioritet bi djeca, amidžići, dajdžići, bliža i daljnja rodbina političara svuda imala prioritet, ovako kad se malo \"podmaže\" može se ugurati i pored amiddžiča nekog uglednog političara. Borbom protiv korupcije režete granu na kojoj sjedite. Borbom protiv korupcije radite direktno protiv vaših ljubljenih izabranih političara, ko će vas onda voditi. Ko bi prihvatio da vodi takav narod? Nego lijepo gdje god krenete, najmanje kesu ponesite, a gdje treba i kovertu RED je. Ako se ukine korupcija tek vas onda neće niko j ni 2%
GENOCIDE Do not forget Srebrenica! The death of Serbian fascism and genocidal creation which arose on the mass graves of Bosniaks!! Long live democracy long live Bosnias multiculture, the death of serbian fascism and the deth of serbian fascism in the serbian schools!
Koji ste vi administratori klocevi pa ne dozvoljavate ovdje da covjek svoj realan stav napise. S.erem vam se na portal!
Kako se boriti protiv korupcije u BiH? Odseliti iz BiH...