Komentari (233)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odlična lokacija za snimiti horor film
Šta će futalji nesposobni...umjesto da zasadi travu i živi go dingospo svojoj kući na svojoj zemlji...ono ode u njemačku da duva sa geblejzom lišće za 1400 evrića...u prevodu 700 mara i glumi pametnu budalu
Saeajevo kao centar od pola miliona zitelja treba uvezati pod i svoj krov staviti manje sredine u radijusu od 100 i vise kilometara okolo. Uvezati uh sa brzim cestama, tunelima ispod prevoja i neko ko zivi u Sarajevu za sat je u Foci, pola sata u Trnovu, za sat u Kalinoviku, malo vise od sata u Visegradu i Rogatici itd. Svi ce imati koristi, narod ce trgovati, lakse proizvod plasirati, bit ce sigurniji za opstanak. Za gradove istocne BiH je Beograd daleko, Podgorica isto tako
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Graditi svoju sreću na tuđoj nesreći nikad nije moglo.
To vi najbolje znate, zato ste nesretni od 1463. g.
Jel to mislis na Komsica
Ulog je mjesto poznato i po dogadjajima od pre 140 godina. Andric je slicne dogadjaje opisivo ko nemoguce. Omer, Pero i Salko su pokusali nesto sto savremena istorija zapostavlja. Mozda zbog ovih dogadjanja od prije trijest godina i kvalitetne ekonomske transformacije ovih prostora.
Kalinovik, predsoblje sudbine cijele "republike" Sumske
Sastojci za ajvar: - 10 kg crvene paprike - 3 velika plava patlidžana - 5 dl ulja - sol po želji - 1 velika žlica šećera
Pa veci gradovi se vec prazne
Prije desetak, dvanaest godina obišao sam ove krajeve. U srednjem vijeku ovo su bili gusto naseljena područja što svjedoče mnoge nekropole stećaka, odlična za stočarstvo zbog obilja pitke vode....sada ovo podsjeća na tkz. Bosanski Sibir, pustoš. Prvo što mi je palo na pamet da se područja ovih općina pretvore u tkz. Zatvore na otvorenom, umjesto u Zenicu dvije godine u Ulogu moraš čuvati krave četiri da postaneš koristan i sebi i drugima.
Dobro je ovo kad se vratim iz Švice u penziju imacu svoj mir
Tužna priča, i u selu moje majke je zatvorena škola i bit će toga još. Jer, gdje se zatvaraju škole, tu budućnosti nema.
pripjat
cijela BiH ce biti a vecje odlicna lokacija za snimanje horor filmova
"Pogrešno skretanje": Genocidne šume u Bosni 2021 ( prevod na bosanski)
za održavanje čitavog regiona i ne samo gradskih potrebna je sasvim druga politika. U Austriji i Švicarskoj nema sela koje nema asfalt, komunalni odvod sa preciscavanjem i vodovod, struja i internet. Sa takvom infrastrukturom narod bježi iz gradova, živi i stvara tu. Dokle god politika sije strah i bavi se nacionalističkim i isključivo jednonacionalnim pitanjima nema oživljavanja seoskih krajeva. A država bez urednih seoskih krajeva je ništa.
Nazalost ovakvi trendovi su svugdje u svijetu, svi samo u gradove zele, logicno je jer o selu niko ne vodi racuna. I ovaj sruseni putokaz je odlican primjer, to pogadja sve 3 velike bosanske nacije, to je jedino pravedno. Nacionalisti, nastavite i dalje da razmisljate o svojim torovima.
Pa ko je god normalan otiso bi odavde gle jada bjede sume nigdje nista ja se nikad nebi ovdje vratio ni u sanduku valaj
Napokon jedan fin članak za pročitati, mada je tema za mene tužna,ali je fino napisan
Kod nas nestaju citavi gradovi a ne samo jedna opcina. u narednih 10-20 god ce mo tek vidjeti horor od ove vlasti, odnosno katastrofu koju su napravile ove kriminalne i nacionalne vlasti... Jer ovdje vlast nebrine o gradanima samo gledaju kako sto vise ukrasti od naroda...