Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU
A sad se miksa ZAVNOBIH sa fatihama i nekakvim novotarskim turbo folkom. Malo je ostalo od te BiH zamišljene u Mrkonjiću.
Zavnobih podvala Bosancima i levati to slave,sve republike date narodima a Bosnu na troje.
Nekada prvi u Evropi koji su utvrdili državnost antifašističke države u jeku nacističkog pokreta, danas je najveća fašistička država u Evropi nažalost...
Kako su bakir i sda prikrili i pocinili ubistva i kriminal
Moja država je NDH a neki jugokomunistički abortus zvan BiH
Nek se uci povijest i da se tokom austrougarske, i prve jugoslavije gotovo cjelokupna muslimanska inteligencija smatrala Hrvatima
Sesta baklja na grb SFRJ je stavljen tek 1966. god, poslije pada Aleksandra Rankovica 1966. god, koji je bio potpredsjednik FNRJ, a on je dao nalog policiji, odnosno obavijestajnoj sluzbi da postave prislusne uredjaje u Bijeli dvor, pa cak i u Titovu spavacu sobu. Mozda je sesta baklja u grb stavljena tek 1974 god. kada su doensene obimne izmjene Ustava SFRJ.
Zidov Mosa Pijade je bio desna Titova ruka i predsjednik Skupstine sve do svoje smrti 1953. god. On je 31.01.1946. god. kada se u Skupstini Jugoslavije usvajao prvi Ustav FNRJ ugasio zvucnike u skupstinskoj sali kada je Husaga Cisic iz Mostara pitao: U Nacrtu Ustava pise da Jugoslavija ima sest republika, ali na grbu se nalazi samo pet baklji, koje navodno predstavljaju republike. Koja republika nije predstavljena u grbu?
Kako? Odgovor je jednostavan. Nakon formiranja NDH, koju su Hrvati prihvatili kao "vijekovnu želju Hrvata", a muslimani masovno stupili u ustaške redove da se osvete Srbima, Srbi su, predvođeni KPJ, podigli ustanak kao odgovor na ustaške zločine, a u toj borbi su im se pridružio manji broj muslimana i nešto Hrvata sve do 1945.
Tako je i Hrvatska postala antifašistička država, jer su se lički i ostali Srbi borili protiv NDH, zajedno sa Dalmatincima, koji su se borili protiv Italijana.
Tamburix, to je tačno, nakon padaUžike republike, partizani su se povukli u Bosnu i vratili se tek krajem 43-će, da bi se ustanak rasplamsao tek početkom 1944. Sve istorijski provjerljivo. Nema laganja.
Nego recite vi meni kako sa ispod 50% populacije u BiH Srbi da imaju 92% prvoborackih spomenica iz 1941 po statistici muzeja AVNOJA. Kako to da imaju ukupno 70% nacionalnih penzija nakon rata i kako to da je skoro kompletan komandni kadar partizanski popunjen skoro iskljucivo Srbima? Jel neko ima neko objasnjenje na to?
Sve zemlje Balkanu su predivne i bogate prirodno, ali su političari ona zadnja pogan sa dna koja je isplivala na površinu.
Hvala ti druze Tito, ne shvatate koliko je velika njegova zasluga, jer smo stali na jedinu pravu stranu, antifasisticku u tome ratu. https://youtu.be/W0W5B-Xuc08
Gledaj minusa od strane fašista i glupih nepismenih bošnja