Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sa suprugom sam prosao obuku za hraniteljske porodice. Znaci, nije u pitanju usvajanje djece, nego briga o njima do punoljetstva. Od nas 13 parova, koji smo ucestvovali na toj obuci, nikad niko nije dobio dijete na staranje. Nenormalni zakoni, cudno ponasanje socijalnih radnika koji se trude da i hraniteljima a i djetetu ogade proces smjestanja djeteta u porodicu.
Odes u Rumuniju ili Bugarsku i odmah poveves sa sobom djece koliko zelis..sve jednostavno
Kako? Nikako! Nema jedinstveni registar djece. Moraš u svaku socijalnu službu u BiH predati zahtjev sa pismom kojim opisuješ sebe, svoju porodicu i imovinsko stanje. Zatim čekaš, jer ljudi koji imaju novac, veze i utjecaj, dobiju bebe i idu prvi. Djeca su zarobljena u domovima jer ih neki član biološke porodice ne želi dati na usvajanje, a neće ih kod sebe...
Meni nije jasno kako muz nakon godina provedenih sa svojom suprugom u braku moze je napustiti jer nisu mogli imati djece ili iz razloga sto su joj toliki pritisak i provokacije pripremali da je sama morala otici jer je dozivljavala nervne slomove radi tih istih,sramota da vas bude sve, koji ste ovakve stvari radili.
Koliko nije dobro ni da su ti zakoni skroz olakšani, toliko nije dobro ni da su ovoliko otežani. Djeca odrastaju u domovima dok bi im vrlo rado neko pružio bolje uslove i više ljubavi. Treba to mijenjati. Dobra tema, Klixe.
Članak je bezveze. Dvije godine redovno šaljemo zahtjeve svim ustanovama za usvajanje djete, 90%uopštte nije ništa odgovorilo, a ostali kažu nema djece. Onda dođu stranci i ...
Ne razumijem ljude koji nemaju djece godinama, i na kraju ili se razvedu ili ostanu sami, pored ovakve djece. Pa kad vec ne mozes imati djece onda usvoji. Znam da je proces usvajanja slozen, ali treba biti istrajan. Ljudska samozivost i glupost nema granica.
Kako izgleda otimanje djece u BiH hoce li pokrenut istrazni postupak protiv doma iz Zenice koji je oteo djevojcicu Zasto mediji cute kad znaju da su dijete oteli potpuno zdravo a vratili ga u sanduku
E da smo svi ko ova žena, dokle bi dogurali... Svaka čast
izgleda tako, da moraš platiti i podplatiti direktore i radnike u socijalnim ustanovama. prijatelji imaju firmu, rade plastici stolariju, troje djece su usvojili. službenici su izmijenili na kući svu stolariju, samo da posalje u neku od ostanivs (domova) njihov zahtijev. provjeravali su ih 5 puta, od sredstava do mentalnog stanja (što mi je ok donekle, ali ne pretjerano). očigledno to rade da se opare. srce im je ko kuća, a djeca zlatna.
https://twitter.com/nypost/status/1616541702855983104?t=8M4ihubeFYps7vQsOMZABw&s=19
Ne treba dati nipošto djecu na usvajanje LGBTIQP +populaciji,njihovo je ono što na analni otvor im se rodi
@funnybrothers vidi sto ti rokaju minuse ovi alphabet people dobar komentar svaka cast
Kako je gospodji poslo za rukom usvojiti troje djece? Jedino ako su njih troje braca i sestre da ih ne razdvajaju. U svakom drugom slucaju je protekcija.
Ma kako izgleda, uzasno dosta sam prijatelja slusao o tome koji bi zeljeli da usvoje djecu, jednostavno to po sadasnjim zakonima je prosto nemoguce.