Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto ne ide prijedlog djeciji doplatak do 18te godine za svako dijete rodjeno u Federaciji 200/300KM bez uslova za roditelje (trenutno su uslovi da roditelji budu bijeda zesca) i gledati da se roditeljima poprave mizerne plate. Ovo od hiljadu KM je kao jednokratna pomoc koja dobro dodje ako roditelji imaju fine plate i mimo toga, ne zive djeca samo godinu dana. Znaci doplatak bez uslova do 18te i onda ima nade za buducnost i rast broj a djece.
Jeste ali nema para... Prvo privreda radna mjesta suzbiti rad na crno naplatiti koncesije pa će tek onda to biti moguće...
Ljudi moraju da shvate da je Vlada KS donijela ovaj zakon, takva nam je drzava da svaki kanton ima svoju Vladu i donosi uredbe. Shvatite to. Ako Vlada FBiH donese zakon za sve onda ce to biti jos bolje. Sada ce poceti svadja cije dijete vise vrijedi a jos nisu usaglasili zakon kako treba. Sabura malo bar se radi na necemu dobrom za BiH.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Umjesto da se pohvali davanje 1000 KM poceli su clanci “izmedju potrebe i politike” 🤣🤣🤣🤣🤣
Ovaj klix radi za nacionalisticke stranke SDA HDZ SNSD....
jeftinije mi travu pušit nego cigare 😝😝🤣🤣
Zinula guzica....
ne postoje mjere koje mogu vratiti vrijeme za zene koje sada imaju 35+ godina, zeljele su imati troje djece, a do sada nisu nijedno, sto zbog ekonomskih uvjeta, sto zbog toga jer nemaju partnere i izvjesno je da ih uskoro nece imati. ogroman broj obrazovanih zena sada vec dobro u 30-im nema ni momka ni muza, a sve su im manje sanse i da ce ih imati. nazalost, vecinom divne, odgojene bosnjakinje, kojima rodit dijete s prvim koji naidje nije ko otic u granap. problem nadilazi finansijske mjere.
socijalni psiholozi bi trebali da se bave pojavom zasto zene koje su pozeljne u svakom smislu, divne osobe, emocionslno inteligentne, brizne, koje zele partnera, vezu, zdrav odnos, porodicu, ne bolesne karijeristkinje, ali profesionslno ostvarene nisu privlacne nasim muskarcima. a jesu neke klošarke ili cure koje su jedva srednju zavrsile. problem je psiholoske prirode. nazalost, bojim se da je trenutno u reproduktivnom smislu izgubljen veliki procenat zena u dobi od 30-40 godina.
Daju poticaje za male buduće islamske teroriste, a htjeli bi u EU. I što ih potiču, svejedno se razmnožavaju ko pacovi. Poticanje islamskog problema u Europi treba strogo kaznit.
Maškarada KS vlade , oni tempiraju stvari sa buđetom PUTA 3 na odnosu svih kantona , njihove OPĆINE su jače od 80% ostalih OPĆINA ideja je super ali treba biti i malo realan . . .
kako ce izgledati djeciji dodatak 20km, kako vas nije sramota pi*da vam materina
Ma da uradite ne znam ti sta, reci cu vam direktno, slabo se mladi hebu, vlada nehebica u drustvu ocigledna, svi su nesto fini ovo ono, pola moje raje suho ko barut
E ovom narodu niko nemože ugoditi, KS donio zakon odličan ako je predizborni neka je samo što više ovakvih, Fadil ko Fadil njeg sud zadevero o svojoj se muci zabavio. A ostali Kantoni imaju Vlade bujrum napravite pritisak i njima idu izbori nek i oni predizborni donesu. Svaka čast Vlada KS. Ako ovako nastavite možda i upale ove predizborne fore.
Izbori..........
Sa 1000 km za 12 mjeseci sigurno nećete povećati natalitet. Sada više ne odlaze samo oni koji nemaju posao, napuštaju se dobri poslovi i odlazi se vani zbog djece. Samo vi koji donosite pdluke ne vidite ocigledno kakva je situacija u drzavi. Pravite se ludii.
Grlic sa Biserom, Plenkovic sa Tegeltijom a Milanovic ne smije doci jer bi priznali predsjednistvo BiH. Toliko o postivanju institucija
Necemo ni praviti djecu i boli nas ku.ac ha ya, bukvalno :D
Doplatak do 18. Svedska filozofija: Osloboditi djecu roditelja, roditelje djece, stare maldih i mlade starih, zena muskaraca i muskaraca zena.
Najjači su mi ovi što kupuju Jaffu, Prolom vodu, Janu, Bambi plazmu... i onda kukaju što nema para za porodilje...
Sve ukinut, narod ce prije shvatiti da nema boljeg zivota ovdje! Ovako samo prduzavate agoniju i budite lazne nade!