Komentari (197)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA je rekla da je ona centar-motor....E pa izgleda da moramo mjenjat motor....da bi ovu zemlju pokrenuli prema naprijed.Sda je pokazala u ovih 30 godina da nezna,nemože i neće.
Saml se budala moze nadati da ce SDA motor pokrenuti sada bih-a pokreće je već 30 godina...pokrece..ali zapravo trza u mjestu.Koonji koji su uvukli kola u glib ti isti konji nemogu izvuci kola iz gliba-samo budala moze vjerovati da je drugcije-da ce sda sad odjednom nakon 30 godina pokrenut odjenom bih.hahahaah
SDA vuče ali u leri....puno buke,puno dima,ruči motor,dim,galama-ali ustvari ništa-kako radi sda tako i sejdo komsic.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Jako bezobrazno napisan clanak----konstantno se forsira Termin bosanska a ne bosnjacka strana------bas ko u Alije do podne Bosanci,poslije podne Bosnjaci -gospodo Bosanac nije nacija---ustav Vam govori SRBI,HRVATI MUSLIMANI ( po novom BOSNJACI ) guranjem neke pro bosanske,bosanske strane bacate prasinu samo zatupljenom puku u najvecoj mjeri Muslimanima (Bosnjacima)jer ostali narodi dobro znaju sta su,za razliku od nekih koji su jedno prije a drugo poslije podne,lijep pozzz
zahvali se ti rahmetli Aliji za tri stvari koje su ušle u historiju: nezavisnost BiH bosanski jezik historijsko Bošnjak... bez to troje danas bi bio provincija beograda govorio srpski i bio neopredjeljen il vjerska skupina sa M ili m
Nisu svi bosnjaci muslimani, hebo li te religija
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jeste Hrvata malo u BiH, ali su istorijski, kulturni i etnički faktor i mora im se dati jedna izborna jedinica. Bošnjaci kao najbrojniji su žrtvovali gradjansku BiH nazivajući se Bošnjacima. Možda će se nekad u budućnosti većina naroda u BiH zaista osjećati samo Bosanci i Hercegovci.
Dokle god SDA zastupa Bosnjacke interese mi smo naje....
Termin bosanski umjesto bošnjački , Bosna umjesto BiH, Negiranje hrvatskog jezika kao ravnopravnog, Nepostojanje javnog servisa na hrvatskom jeziku dovodi do gađenja BiH države Hrvatima. Krajnje je vrijeme da se Bošnjaci opamete ili BiH doživljava sudbinu Juge.
Sasušit će se Dayton kao staro ljepilo, i mirno bez galame će se svi razdvojiti. Treba samo pošteno i ljudski dogovoriti brigu o svim manjinama koje ostanu na teritoriju većinskog naroda. Tako bi normalni riješili stvar.
Uzet po 50 pomiticara iz sva tri naroda i 50 ostalih pocev od vrha.Zatvorit u jednu ustanovu kao goli otok.Vratiti nelegalnu imovinu koju su stekli dok su se "borili"za svoj narod.Ostali sitniji ministri,gradonacelbici,sitniji politicari bi sami vratili.A sledeci vrhovnici bi se za mjesec dana dogovorili i proveli sto treba..i eto rjesenja..
Samo skontajte da ste Hrvate kao saveznike odbili od sebe i priblizili ih Srbima dovoljno govori koliko vam je pogubna politika. To sto ste blizi SADu ne znaci da mozete raditi sta hocete i da ne gradite odnose sa Srbima i Hrvatima. Pravite istu gresku kao Srbi 45kad su izasli kao pobjednici da bi stare saveznike okrenuli protiv sebe 92. Ne postujete drugacije misljenje i tupite po svom kad tad ce se sve raspasti zbog toga.
Sasušit će se Dayton kao staro ljepilo, i mirno bez galame će se svi razdvojiti. Treba samo pošteno i ljudski dogovoriti brigu o svim manjinama koje ostanu na teritoriju većinskog naroda. Tako bi normalni riješili stvar.
Nijedna stranka nije kriva za budućnost BiH. Narod uvijek za iste glasa.
Čuj emotivan pogled i utopija gradjanska BiH. I ovaj klix se slaže sa etno rasnim čistim teritorijama i fašističkim pogledom na svijet. Znači ako su Bošnjaci muslimani većina ne može država biti gradjanska gdje vlada vladavina prava za svakog čovjeka jednako. Zato se napada sda(ali džaba) a ne hdz i snsd pogled na svijet. Samo vi tako pa ćete znati da je utopija i ono što trazi hdz i snsd.
nisi pročitao s razumijevanjem
Samo narod BiH,da hoće može sve da riješi za budućnost BiH, političarima paše ovakvo stanje, kad su iznad zakona i godinama pričaju iste laži
Najpametniji i najmudriji u BiH svaka ti cast Drzavu si digao do neba.svaka ti cast jos jednom.Cjeli svjet te podrzava.respect. vodo
Ima mislim 10 godina da je Biskpska konferencija BiH predložila razuman ustroj države, za svakog normalnog čovjeka, zadovoljavajući model. Ne treba otkrivati toplu vodu, samo to pogledajte.
Nadanja o ukidanju entiteta, kantona, te pravljenje u ovakvom odnosu snaga nekakve utopijske građanske države, zapravo nikad nisu izašla iz okvira emotivnog pogleda na politiku. .......... Sve rečeno. A neki još žive u zabludi da će štapom istjerati Hrvate iz Bosne a uvući u građansku sve iz RS izjavama kao u Bugojnu? Ludost...
Zasto se stvari ne nazovu pravim imenom? Zasto se svi prave slijepi da priznaju glasno da su srbi jedini faktor razdora u BiH i s druge strane bezocna pljacka i korupcija drzave od strane sda bosnjaka. Zasto se rjesenja traze “tamo negdje” u oblacima kad svi jasno vidimo sta je problem.
Srbima oduzeti svaki mogucnost glumatanja drzave, bosnjake rijesiti pravednim sudijama koji ce stati u kraj njihovoj korupciji i pljacki i drzava ce procvjetati. Hrvati svakako ko lesinari samo sa strane pokusavaju otkunuti koji zalogaj, a promijenice plocu cim vide promjenu stanja.
Gradjanska ili bilo koja druga opcija zivota BiH je nemoguca bez rata, ne znam koliko puta se to treba reci da bi glupim ljudima uslo u glave
Ovaj ridjokosi kriminalac i ubica da nesta pokrece?