Kadić: GRAS-u treba novi sistem naplate

F
FENA
23.11.2011. u 14:56
0
11
Kadić: GRAS-u treba novi sistem naplate
0
Kadić: GRAS-u treba novi sistem naplate Haris Kadić (Foto: Sarajevo-x.com)
Direktor preduzeća GRAS Haris Kadić ocijenio je danas kako više godina postoji ilegalna štampa karata i mjesečnih kupona za prevoz vozilima GRAS-a te da to preduzeće traži od Vlade Kantona Sarajevo da osigura sredstva za novi sistem naplate.
"U odnosu na 2000. godinu imamo fizički pad karata za 40 posto, a isti je broj vozila, ista kilometraža i još veće su gužve. To jasno ukazuje da neko štampa karte koje su istovjetne našima. Nisu falsifikat, nego su iste kao naše jer vjerovatno su pri nabavkama tih mašina nabavljene i dvije, tri", ustvrdio je Kadić.

Subvencioniranje postojećih mjesečnih kupona za određene kategorije građana, smatra on, moguće je i jedino ekonomski isplativo za GRAS pod uvjetom da 65 posto putnika budu osobe s plaćenim radničkim kuponom.

"Sad je to obratno, 65 posto naših putnika su penzioneri, đaci, studenti koji su subvencionirani i gdje mi faktički ostvarujemo 15 posto ekonomske cijene od punog iznosa kupona. Treba uzeti u obzir i činjenicu da je ta ekonomska cijena rađena 2005. godine, a od tada je cijena energenata porasla u prosjeku 50 posto", naglasio je Kadić.


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: