Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kao sto neko vec rece, covjek se bavi novinskom fotografijom, a ne umjetnickom, ono jeste da su (bar ono sto sam vidio) prosjecne pa i ispod toga, ja cu bolje fotke napraviti sa \"idiot\" aparatom, a za ovog shto kaze da je canon 450D 700KM de nadji mi ga za te pare odmah ga uzimam ;) za tvoju infto taj \'aparatic\' sa kit objektivom kosta oko 1300km + ako hoce neki bolji objektiv to je dodatnih 1700 i vishe itd itd. danas jeste da se odjednom pojavilo puno nekih \"umjetnika\" ali sta ces.. u svakom slucaju Fedja sretno
mrak ce te pojest hocu pare !!!
Nije mi jasno kako si ikako dobio posao foto reportera s obzirom da slikaš sa kantom 450D pa taj aparat kupuju amateri iz hobija;))) Feđa Feđa stvarno si zaostao za modernim svjetom!!!
fele vrati pare!!!
znate sta, svi ste obicne babe poleguse koji se naprdjujete jedno s drugim cija ce biti zadnja. svako ima pravo na svoje misljenje i ne treba niciije pobijati sve da je, subjektivno uzevsi, totalno falsh! zato dosta naprdjivanja ega, jer nije rijec o vama niti meni, vec o covjeku i njegovim fotografijama. svidjaju ti se -dobro, ne volis ih-opet u redu. i tu je kraj price. i zavezite sa zavidnim pros*eravanjima. to samo govori koliko su neki pojedinci zavidni i nesrecni jer su niko i nista, a kao takvi, sigurno nikad necete ni postic nista.
Da, nizvodno.. primjeti se. ;) Krki
@Oskar Tvoj otac je mogao biti samo profesionalni idi0t, jer potrebno je biti stvarno glup pa odgojiti dijete da bude takva mentalno zaostala smlata kao ti. @jakaoja i @emanuel Pošto vidim da ste i vas dvojica neka dva zaostala jadnika, da vas uputim da novinarske fotografije uvijek i jesu prosječne. Nisu to umjetnička djela niti je novinaru stalo da budu umjetnička djela. Profesionalni novinarski fotograf mora prije svega paziti da fotke budu što jasnije i ne smije riskirati da eksperimentiše s kadriranjem, ekspozicijama ili umjetničkim štihovima jer su mu potrebni rezultati a ne umjetnost, isto kao što ni prosječan novinar neće glumiti Orhana Pamuka niti Salingera jer mu je zadatak da napiše vijest a ne književno dijelo. Ako vam je do \"lijepih fotografija\" idite posjetite neku galeriju pa tamo serendajte o vašim višim umjetničkim težnjama.
Zaista gledajući malo ove njegove fotografije, zaista se radi o samo prosječnom fotografu!!! Uostalom ne znam kakav to profesionalac slika sa canon 450d pa to je aparat najniže klase, košta oko 700KM. I on se sad žali da ne može prodati slike...Bem ti današnji biznis i poduzetništvo...
A cime se ti bavis Oskarcino? Cinis se kao bistar momak, samo, ebaji ga, imas onaj sindrom: pljuvanje na sve sto dobije malo prostora u medijima, pa makar i one sto barem imaju jaja da se bore u zivotu. Pozdrav
danas se svako bavi fotografijom...digitalna kamera i rokaj...da umres od smijeha....
Samo jako kolega :)
\"Neki mediji uzimaju njihove uratke i smatraju dovoljnim da ih samo potpišu kao autore. Kad ih upozore da to moraju platiti, oni im se smiju.\" ironija. isti ovakvi su i sarajevo-x. objavljivanje fotografija bez dozvole i smijanje na spomen isplate :))))
fali jos truda, rada i ocito talenta. nisi ti momak za toga.
to fele lafe, samo nastavi, bice nesto, a iako ne bude, radis ono sto volis i to je ustvari najbitnije!
Pohvale i čestitke Feđi i njegovim kolegama. Samo tako nastavi! Don\'t anyone stop you!!!