Dragan Čović na skupu u Rami
0

FOTO / "Kad budemo imali svoju federalnu jedinicu..."

FENA
Predizborni skup HDZ-a BiH održan je jučer u Rami, saopćeno je iz stranke. Tom prilikom kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto govorila je o svom programu, ali govorio je i predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović.

Krišto je naglasila je kako pojedinci u mjesecu predizborne kampanje spominju kako će biti socijalno osjetljivi, te podvukla kako "socijalno osjetljivi ili jeste ili niste".

"Ovdje sam pred vama i tražim od vas mandat da se upustim u jednu uistinu tešku borbu u ovom vremenu. Ta borba traži dosta znanja, iskustva, hrabrosti i odlučnosti, ali garantujem vam da uz svoju vjeru, snagu i podršku koju imam iz Republike Hrvatske i sestrinske stranke Hrvatske demokratske zajednice imam i snage i znanja i hrabrosti i odlučnosti da se nosim sa svim izazovima i preuzimam punu odgovornost za svoj narod u ovom historijskom trenutku", kazala je Krišto.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ponovno je pozvao Bošnjake da Željka Komšića kandidiraju za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Pozvao je i Martina Raguža da povuče svoju kandidaturu.

"Hrvatski nacionalni interes u BiH je svetinja. Zbog toga niko nema pravo dijeliti hrvatski narod. Kad budemo imali svoju federalnu jedinicu, tada možemo imati komociju u lepršavosti političkog razmišljanja među Hrvatima. Dotad je jedinstvo sveti zavjet za one koji vjeruju u hrvatski nacionalni interes“, kazao je Čović.

Nosilac liste HDZ-a BiH za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona Denis Lasić u svom govoru kritizirao je aktuelnu vlast u HNK-u, te je kazao kako će sve doći na svoje 4. oktobra.

Prije održavanja skupa delegacija HDZ BiH, predvođena predsjednikom stranke Draganom Čovićem susrela se sa don Franjom Ivandićem, dekanom ramskog dekanata, te je razgovarala sa žiteljima Rame.