{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Kacin: Rješenja za BiH još dugo neće biti ne pomognemo

F
FENA
20.3.2013. u 15:30
0
8
Kacin: Rješenja za BiH još dugo neće biti ne pomognemo
0
Kacin: Rješenja za BiH još dugo neće biti ne pomognemo
Jelko Kacin
Potpredsjednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin (ALDE/LDS) danas je na zasjedanju Odbora za vanjsku politiku Evropskog parlamenta (AFET), na kome je je jedna od tema bila Izvještaj o napretku BiH, izrazio žaljenje zbog nedostatka konkretnih rezultata u BiH uprkos tome što je Doris Pack, izvjestiteljica EP za BiH uložila energiju, vjeru i iskrenost u BiH.
Podsjetio je da se danas u Briselu održava sedmi krug dijaloga Beograda i Prištine, koji se pokazao kao historijski napredak, a istovremeno 23. marta zakazan je sastanak lidera šest najvećih političkih stranaka u BiH na kome će se govoriti o "minimumu minimuma - o implementaciji presude Međunarodnog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić - Finci".

"To je pitanje osnovnih ljudskih prava, to je zabrinjavajuće. Moja politička grupa ALDE smatra da rješenja za BiH još dugo neće biti ako im aktivno ne pomognemo. Organiziranje međunarodne konferencije u BiH je svakako korak u pravom smjeru, ali bez ustavnih promjena nema funkcionalne BiH", zaključio je Kacin.

Spomenuo je da se u Libiji razmišlja o upotrebi ustava koji je Moamer Gadafi 1969. godine ukinuo, kako bi država postala funkcionalna te Kacin smatra da "bi BiH u Ustavu SFRJ iz 1974. mogla pronaći članove koji bi joj pomogli da danas može efikasnije funkcionirati".

"Stvari su komplicirane u oba entiteta, a posebno u Federaciji BIH, gdje kompleksnu administraciju BiH privreda ne može održavati", istaknuo je Kacin na kraju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: