Poništen dio konkursa
0

Kabinet premijera KS: Pozicija savjetnika iz oblasti saobraćaja bit popunjena internim premještajem

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Iz Kabineta premijera KS Adema Zolja, reagujući na tekst o poništenju dijela konkursa za prijem savjetnika iz oblasti saobraćaja, saopćeno je kako je premijer zatažio obustavu konkursa jer je odlučio da ovu poziciju popuni internim premještajem državnog službenika iz drugog organa državne uprave KS.

"Agenciji za državnu službu FBiH upućen je zahtjev da se obustavi konkursna procedura za popunu radnog mjesta stručni savjetnik za poslove iz oblasti saobraćaja, nakon odluke premijera Adema Zolja da se ova pozicija popuni internim premještajem državnog službenika iz drugog organa državne uprave KS, što neće uzrokovati dodatne troškove iz Budžeta KS za plaću uposlenika na to radno mjesto.

Također želimo upoznati javnost da prethodni prijem dva državna službenika u Kabinet premijera na radna mjesta: stručni saradnik za finansijske poslove i stručni savjetnik za građevinske poslove nije uzrokovao uvećanje troškova u Budžetu, jer je internim sporazumom jedna uposlenica u Kabinet prešla iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i to za platu manju za 30 posto, a druga uposlenica je prešla iz Direkcije za puteve KS", navode iz Kabineta premijera.

Podsjetimo, premijer KS Adem Zolj raspisao je javni konkurs za prijem dva državna službenika u svom kabinetu, a dvije sedmice nakon je zatražio da poništi dio javnog konkursa za prijem državnog službenika. Dio javnog konkursa za prijem stručnog saradnika za evropske integracije nije poništen.

Skupština KS je na sjednici 12. oktobra donijela zaključak kojim se nalaže Vladi Kantona Sarajevo i menadžmentima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Skupština Kantona Sarajevo da odmah obustave prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme.