Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stari pasoš ili lična karta (ponesi oboje najbolje) i uplatnica kojom potvrđuješ da si uplatila 40KM. To je sve!
@Pipo - popiskio si se vec na svoju bosnu, pa kakva je to bosna kad se hvalis turskim pasosom?
sta je sve potrebno (dokumentacija) za novi pasos ? :S
Nista se ne sekirajte, bosanska biometrija svakako nigdje ne vazi. Mores sa njom do Zavidovica i nazad.
Laži, obmane i nesposobnost - to je ono što predstsvlja CIPS. Ja sam prije 30 dana predao zahtjev za novi pasoš u Visokom (ne biometrijski,ali biometrijska obrada podataka) i do danas nisam u stanju podići isti zato što im ne radi sistem. Toliko je ovaj sistem nefunkcionalan da bi ga trebalo pod hitno ukinuti. Bolje je bilo za vrijeme Austro-Ugarske. Idiotizam!!!!!
To je MAXIMALNI rok za izdavanje pasoša, što znači da se u roku od 30 dana od predaje zahtjeva pasoš MORA uručiti podnosiocu zahtjeva. S obzirom da sada sistem IDDEEA-e za izdavanje pasoša funkcioniše bez problema, u prosjeku je za izradu pasoša potrebno max. 10ak dana.
A zasto je tako dug rok za izdavanje od mjesec dana????cemu toliko cekanje????Kolika je onda cijena u veleposlanstvim po inozemstvu????Jel tamo rok za izdavanje kraci????
Još uvijek nije izdat nijedan biometrijski pasoš, ali svi koji od jutros u 7.00h predaju zahtjev će ga dobiti. Nijedan još nije izdat jer je potrebno u prosjeku 6 dana da se pasoš izradi, znači prvi biometrijski pasoš će biti uručen najvjerovatnije 21.10. kad se odštampa.
Nije tačno da se biometrijski pasoši izdaju samo u Sarajevu. To nema nikakve veze. Kada IDDEEA zaprimi zahtjev i odštampa pasoš postoji sedmični raspored isporuka gotovih pasoša pojedinim opštinama. Primjerice (nagađam) u Bihać, Trebinje i Bijeljinu se šalju ponedjeljkom, Tuzla, Prijedor...utorkom itd. Ovo je centralizovan sistem sa sjedištem u Banjaluci i nijedna opština nije prioritetnija od druge.
Službenici MUP-a koji primaju zahtjeve NE MORAJU ni znati izdaju li se ili ne biometrijski pasoši. Oni prime zahtjev i proslijede IDDEEA-i. Ako oni kažu da se štampaju od sada biometrijski pasoši onda je tako, a ovi iz MUP-a će vam to moći potvrditi kad dobiju gotove biometrijske pasoše koje moraju predati njihovim nosiocima. MUP ne izdaje pasoše, on samo prima zahtjev, i vrše provjeru identiteta sa matičnim uredom, osim toga oni nemaju više nikakve veze za pasošima. Potpis:Službenik IDDEEA-e
To da sve ide prvo u Sarajevu znaju i ptice na grani i više nikog ne čudi, ali nije mi jasno zašto se onda lijepo ne kaže;\"Počelo izdavanje biometrijskih pasoša za građane Sarajeva\"?! Čemu jučerašnja i današnja informacija da je počelo u BiH kad ih nigdje nema? Jel ova Opardija razmišlja kad daje izjave? Ne smeta joj što daje netačne informacije?
U Bihaćkom CIPS-u, takođe nema ništa. Niko ih nije obavještavao o ovome i još ništa ne znaju!
@ Alen / bl pogledajte naziv sajta , sve će vam se samo kazati
volio bi znati gdje je to počelo izdavanje....ja zovem CIPS u Zenici... kažu nemamo pojma
nije laz,nego istina. ne savjetujem nikome da navali odma da da 40 marona za ovaj pasos,jer uvijek se moze desiti,kao sto je kod nas poznato da ima nekih gresaka,ili u pasosu ili u sistemu,tako da se onda opet mora uzimati \"novi biometrijski\" pa opet onda 40 KM