BH radio 1
0

Jubilarno 150. izdanje Omladinskog programa

Sarajevo-x.com
Ovog ponedjeljaka, 15. novembra 2010, Omladinski program BH radija 1 doživjet će svoje 150. izdanje. Jubilej je to na koji su kreatori OP-a ponosni i s radošću i ponosom ga najavljuju, nadajući se da će nastaviti svoj put i misiju i doživjeti bar još 150 izdanja.

Naš današnji program i ponuda ipak neće biti podređena proslavi jubileja. Vrijeme teče dalje i puno je neispričanih priča, gomila novih zanimljivih i korisnih informacija. Slušat ćete, dakle, sadržaje koji su i inače sastavni dio OP-a: aktuelnosti i korisne informacije namijenjene svim srednjoškolcima, studentima i ostalim aktivnim omladincima/kama (Infopol), prilozi iz raznih krajeva BiH o različitim temama čekaju vas u novom izdanju magazina Čuj BiH! (među ostalim tu su i priče o fenomenu online kockanja i kockanja generalno među mladima, priče iz Prijedora koje su tamo snimili Almir i Boris, izvještaji sa svih zanimljivih manifestacija namijenjenih mladima iz svih većih bh. gradova)

Emisija Kost u grlu (aktuelni intervju OP-a) danas donosi razgovor za veoma zanimljivim sagovornikom. Dražen Šimleša je doktor sociologije i predavač na Institutu dršvenih znanosti u Zagrebu. Bavi se pitanjima globalizacije, ekologije i održivog razvoja. O tome govori i njegova posljednja knjiga "Ekološki otisak – kako je razvoj zgazio održivost", koju je promovirao i o njoj govorio na netom završenom List Festu – festivalu o ekologiji i održivom življenju, kojega su aktivisti dva lokalna udruženja (Re:Element i Crvena) organizirali u Sarajevu. Sa Draženom Šimlešom o globalizaciji, održivom razvoju i raznim drugim interesantnim temama razgovarao je Stefan Pejović.

Cinema Express, filmski žurnal OP-a, danas donosi (među ostalim sadržajima) i kritiku filma "Đavo" iz serijala priča Harija Ramadana objavljenih u zbirci "Uloga Sarajeva u povijeti svijeta" slušat ćemo priču "Danilo traži more". Treći svijet će nam predstaviti turski muzički ansambl Laço Tayfa.

Termin od 19:10 do 20 sati rezervisan je za predstavljanje radova domaćih demo bendova i autora – emisija se zove BH Demo liga. FM Jam je ime legendarnog hip-hop showa kojeg možete čuti odmah poslije BH Demo lige, a nakon DJ Soula miksetu i mikrofon preuzima Denis Jelečanović sa svojim novim eklektičnim "Češalj" muzičkim izborom.

OP Racija je ime noćnog programa u OP-u; to je emisija "zabavnog" karaktera u kojoj možete očekivati sve i svašta, ovisno o inspiraciji "notorious" voditeljskog dvojca Ademir i Boris i vašem vlastitom učešću (putem poziva i SMS poruka). Jubilarni 150. Omladinski program bit će jedna od večerašnjih tema i povod za specijalnu nagradnu igru, a za sve detalje morate biti uz BH radio1 od 22:15 sata do ponoći...

Iza ponoći, opet standardno - Oscilator, pa zatim i Tramride - dvije muzičke emisije sa elektronskom muzikom iz različitih pravaca i (pod)usmjerenja, od 00:10 pa sve do 2 sata ujutro.