BiH
72

Jovica Mirosavljević Chetniks podnio zahtjev za prekid radnog odnosa u SIPA-i

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Komandant Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Jovica Mirosavljević podnio je zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa u SIPA-i.

Mjesto komandanta Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e upražnjeno je od imenovanja bivšeg komandanta Mirsada Vilića za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Poslove i zadatke komandanta Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, nakon što je bivši komandant preuzeo dužnost direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, privremeno je obavljao, po sistematizaciji sljedeće rangirani policijski službenik, odnosno pomoćnik komandanta Jedinice Jovica Mirosavljević.

"Nakon što je pomoćnik komandanta J. M. podnio zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa u SIPA-i, ove poslove obavlja drugi pomoćnik komandanta, odnosno najviše rangirani policijski službenik u Jedinici, do zvaničnog popunjavanja navedene pozicije", saopćeno nam je iz SIPA-e.

Kako nezvanično saznaje Klix.ba Mirosavljević će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u jednoj od mirovnih misija OSCE-a.

Podsjećamo, protiv Jovice Mirosavljevića zvanog Chetniks bivši direktor SIPA-e Mirko Lujić pokrenuo je istragu zbog objavljivanja slika kojima je javno podržao Četnički ravnogorski pokret.

Jovica Mirosavljević
Jovica Mirosavljević

Nakon što su objavljene kompromitirajuće fotografije na kojim se Mirosavljević slikao u prsluku na kojem piše "chetniks", Lujić ga je za kaznu poslao u Banju Luku.

Ubrzo nakon što je preuzeo dužnost direktora SIPA-e Goran Zubac je naredio vraćanje Mirosavljevića u Jedinicu za specijalnu podršku da bi ga ubrzo poslao u London na usavršavanje engleskog jezika.