Radni ručak u Mostaru
0

Josipović sa liderima hrvatskih stranaka u BiH

Piše: F. B.
Josipović: Radni ručak i stanje Hrvata u BiH
Josipović: Radni ručak i stanje Hrvata u BiH
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas dolazi u Mostar gdje se sastaje sa predstavnicima političkih partija sa hrvatskim predznakom i Socijaldemokratskom partijom.

Kako doznaje Sarajevo-x.com, na sastanak su pozvani lideri dva HDZ-a, Dragan Čović i Božo Ljubić, zatim lider Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković - Lijanović, Hrvatske stranke prava BiH Zvonko Jurišić, vršilac dužnosti predsjednika Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative Ante Čolak, predstavnici manjih političkih partija. S obzirom da se predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija nalazi u Parizu gdje predvodi delegaciju ove stranke na Vijeću Socijalističke internacionale, mostarskim razgovorima će prisustovati članica Predsjedništva SDP-a Lidija Korać i član Glavnog odbora Marin Ivanišević.

Josipović će, kako javlja Srna, posjetiti mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića, Sveučilište u Mostaru te Univerzitet Džemal Bijedić, potvrđeno je ovoj agenciji iz Gradske uprave.

Iako će sastanak sa liderima hrvatskih stranaka te SDP-om i NSRZB biti neoficijelnog karaktera, očekuje se da će glavna tema razgovora biti poslijeizborna situacija u Bosni i Hercegovini, sa naglaskom na položaj hrvatskog naroda u BiH.