BiH
0

Još uvijek nije poznata količina oružja pronađena u Tešnju

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na području Kaloševića u blizini Tešnja danas su nastavljene aktivnosti u vezi s iskopavanjem naoružanja koju su na tom lokalitetu otkrili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i istražitelji Tužilaštva BiH, potvrdila je Feni policijska službenica SIPA-e Kristina Jozić.

"Na terenu su i dalje vrši iskopavanje i za sada još nema tačnih podataka o kojoj se količini naoružanja radi, kazala je Jozić", najavljujući mogućnost organiziranja konferencije za medije u vezi s tim u službenim prostorijama SIPA-e, a u ovisnosti od razvoja događaja na terenu.

Kako je Tužilaštvo BiH saopćilo u utorak, radi se o akciji koju po nalogu Tužilaštva BiH provode ovlašteni policijski službenici SIPA-e i istražitelji državnog tužilaštva, a na terenu se nalaze i pripadnici Oružanih snaga BiH, odnosno Inžinjerskog i Deminerskog bataljona, koji vrše iskopavanje, selektiranje i skladištenje pronađenog oružja i vojne opreme.

S obzirom na to da dokazi ukazuju da se na ovom mjestu nalazi velika količina naoružanja, istraga Tužilaštva BiH i SIPA-e, nastavit će se i u narednim danima, a radi otkrivanja osoba odgovornih za skrivanje pronađene velike količine oružja i eksploziva.