{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA presjekla kanal krijumčarenja oružja, pretresi na 13 lokacija

15.6.2013. u 20:24
13
47
SIPA presjekla kanal krijumčarenja oružja, pretresi na 13 lokacija
13
SIPA presjekla kanal krijumčarenja oružja, pretresi na 13 lokacija
Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su presjekli kanal krijumčarenja oružja van granica Bosne i Hercegovine.
Tom prilikom izvršeni su pretresi objekata na ukupno 13 lokacija na području Sarajava, Cazina i Broda, uz asistiranje pripadnika MUP-a KS i MUP-a RS.

U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišeno šest osoba, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Organizirani kriminal“ iz člana 250. KZ BiH, u vezi sa krivičnim djelima "Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“ i „Neovlašteni promet opojnim drogama“ te su tri osobe saslušane u svojstvu svjedoka.

Prilikom pretresa pronađena je mini radionica za proizvodnju improviziranog vatrenog oružja u vidu hemijskih olovaka, različitog kalibra, te je privremeno izuzeta određena količina vojnog naoružanja i municije različitih kalibara, manja količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu, jedno putničko motorno vozilo, precizna digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu RU Banja Luka, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada, a protiv istih Tužilaštvu BiH bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: