Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vi iz federalne zaboravite na bih telekom i eronet, nema prodaje, prvo vratite sve napljackano, pa te pare neka idu za auto ceste. opljajckaste sve, rasprodaste sve lopovi jedni. unistavate ovu drzavu vise od 20 godina.
Novalić ima 'ideju' da proda Telekome i od toga pravi autoput - lažna tvrdnja, ideja je Brankovićeva ili nekog još jačeg, on samo ponavlja. Posebna je priča koliko u budžet svake godine donosi Telekom, i ovakav kakav je i neefikasan i sa previše podobno zaposlenih, a koliko autoput. Čuj manje vozila nego je planirano, ma nemoj, nego je studija bila namještena da opravda lijepi ali nama nedostižni autoput. Moći ćemo se slikati sa novim tunelom bez prihoda od telekoma.
Zato ce oni sada povecati cijene usluga (bh telecom), kako bi povecali dobit i to iz dva kljucna razloga: kako bih ukrali jos vise i kako bi prodali za sto vece pare
Imas ti vise metoda procjene vrijednosti, jedna od procjena buducih dobitaka na osnovu sadasnjeg dobitka i njegovo diskontovanje na sadasnju vrijednost, dok druge metode uzimaju u obzir i prosjecne stope rasta dobitka u narednom periodu, pa se moze uzeti i diskontovanjen neto novcanih tokova koje preduzece ce ostvariti, ima i stugarts metoda koja opet uzima u obzir stalni godišnji neto dobitak, s tim da se mora uzeti i u obzir vrijednost goodwila
Prodajte i to i elektroprivredu mater vam, pa da srozamo do nule pa će onda svako da živi isključivo od svoje sposobnosti..ukinite i doprinose, ni jedan dio mog rada nek ne ide državi...
Svakim danom vrijednost Telecoma pada; kao prvo drastično pada prihod a time i dobìt, višak je zaposlenih ali i manjak kvalitetnih kadrova. Ako ovako nastave bez velikih rezova, neće se ni prodati nikad.
Pa kako u toj firmi ima toliko kupljenih diploma, sertifikata, kojekakvih radnih mjesta koja su plačana sumama preko 10000KM, korišćenja, masovnog, firminih automobila u sve moguće svrhe, najviše privatne, malverzacije sa dnevnicama, ljudi na" putu", kola sakrivena po avlijama i garažama, a i vikendicama. Umalo da zaboravim krupni kriminal sa tenderima i definitivno kupovinom nove zgrade. Malverzacije sa dionicama, e tu tek nemaju kraja. Hajde ministre imaš riječ - ako smiješ nešto kasti!
Vlada bi prije svega trebala da odvoji Telecom od infrastrukture. Infrastrukturu treba da ostavi sebi i iznajmljuje zainteresiranim stranama. Žice i ostalo treba ostaviti sebi, a Telecom je onako zgrada i korisnici, kojih je sve manje.
Zlatne koke SDA i HDZ-a.. Uposljavanje rodbine, izvlacenje para za financiranje stranaka .. Nikad se ovo nece prodati :D