BiH
0

Jerlagić: Svjesni smo da je BiH dovedena u jednu tešku pat-poziciju

FENA
Amer Jerlagić
Amer Jerlagić
Predsjednik SDA Sulejman Tihić i ja smo imali telefonski razgovor prije sedam dana i dogovorili smo se da ćemo razgovarati još o temi stanja na nivou BiH, na nivou Federacije BiH i pojedinih kantona, kazao je danas Feni predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.

Mi smo svjesni, dodao je, da je BiH dovedena u jednu tešku pat- poziciju i da svi ovi razgovori "šestorke“ i "sedmorke“ ne nagovještavaju neki izlaz iz ove pat-pozicije.

"Odlučili smo se da ćemo na sjednici Predsjedništva 22. oktobra razgovarati o prekompoziciji vlasti na nivou države, na nivou pojedinih kantona i Federacije BiH ako za takvo nešto ima uslova", kazao je Jerlagić.

Najavio je da će ili u ponedjeljak u kasnim večernjim satima ili u utorak sazvati pres-konferenciju i obznaniti stav Stranke za BiH kada je u pitanju prekompozicija vlasti i sama ponuda Stranke demokratske akcije.

"Pogotovo kada je u pitanju državni nivo, Stranka za BiH ne bi ulazila u vlast radi fotelje, radi smjene Zlatka Lagumdžije, nego isključivo da otkoči ovaj reformski put BiH i ka EU i ka NATO-u i generalno ka boljitku u BiH jer smo svjesni da ova pat-pozicija traje već dugo vremena i smatramo da bismo mogli biti taj jezičak na vagi koji bi ovu pat-poziciju pretvorio u jednu normalnu situaciju gdje bi država profunkcionisala", kazao je Jerlagić Feni.