{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jelko Kacin najoštrije osuđuje posljednji napad na Fatu Orlović

F
11.9.2010. u 12:14
0
19
Jelko Kacin najoštrije osuđuje posljednji napad na Fatu Orlović
0
Jelko Kacin najoštrije osuđuje posljednji napad na Fatu Orlović
Jelko Kacin
Potpredsjednik delegacije EP za jugoistočnu Evropu i izvjestilac za Srbiju Jelko Kacin (ALDE/LDS) najoštrije osuđuje posljednji u nizu napada na Fatu Orlović i poziva sve odgovorne da u najhitnijem postupku osiguraju njenu osnovnu fizičku sigurnost i nepovredivost njene imovine.
Kacin u saopćenju za javnost ističe da je poražavajuća činjenica da Fata Orlović prolazi kroz 11-godišnju mentalnu i fizičku torturu. Dodaje da je neprihvatljivo da se lokalni policajci u općini Bratunac obračunavaju s jednim povratnikom naočigled čitave bh., evropske i svjetske javnosti.

"Očekujem da će se brzom reakcijom nadležnih napokon okončati ova skandalozna situacija u kojoj jedan aktivan policijac dugi niz godina maltretira jednu nedužnu Bošnjakinju na njenom sopstvenom imanju u Konjević-Polju. To vlasti u RS-u duguju ne samo Fati Orlović već i svim svojim građanima.

Vladavina prava mora uvijek postojati za sve građane, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Za kršenje ljudskih prava nema mjesta u jednoj modernoj evropskoj državi koja stremi članstvu u EU", navodi se u saopćenju Jelka Kacina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: