{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jelko Kacin na skupu LDS-a BiH u Ilijašu

F
30.9.2012. u 11:30
1
7
Jelko Kacin na skupu LDS-a BiH u Ilijašu
1
Jelko Kacin na skupu LDS-a BiH u Ilijašu
Jelko Kacin u Ilijašu (Foto: Čitatelj portala Klix.ba)
Liberalno demokratska stranka (LDS) BiH – OO Ilijaš u subotu je održala svoj centralni predizborni skup.
Pred članovima, simpatizerima i gostima govorili su neki od kandidata za OV Ilijaš, na čelu sa nosiocem liste i predsjednikom OO Ilijaš, Nijazom Rastoderom. On je u svom govoru podvukao nekoliko bitnih stvari o kojima će Liberali voditi riječ kada uđu u vlast, uputivši jasnu poruku onima koji su vladali do sada da nisu mnogo učinili i da se mnogo toga mora mijenjati jer je očito da se ovako više ne može.

Kandidat Liberala za općinskog načelnika Bojan Zec Filipović u svom kratkom govoru istakao je da će kada se u naredne četiri godine završi auto put Sarajevo – Zenica do Ilijašana biti da li će neko tek proći ili svratiti ovdje jer ima šta da vidi.

"A Ilijaš je jedna velika sehara u kojoj ima mnogo toga lijepog", dodao je Filipović.

Gost skupa u Ilijašu bio je i predsjednik LDS BiH Amir Husarić koji je rekao da se u BiH liberalna misao širi raste i da se bez liberala ova zemlja više ne može ni zamisliti.

Poseban gost skupa bio je slovenački liberal, član Evropskog Parlamenta i specijalni izvjestilac za Srbiju, te dokazani prijatelj BiH, Jelko Kacin.

On je prisutnima govorio o odnosima EU i BiH i činjenici da evropski parlamentarci mogu pomagati narod u BiH ali ne mogu glasati za njega.

- Razgovarao sam s vašim načelnikom prije ovoga skupa o ovim plakatama po gradu i nekim drugim stvarima, na što mi je on rekao da se mnogo ljudi vratilo poljoprivredi i voćarstvu. - Vrijeme je za žutu jabuku, objasnite to ljudima – rekao je na kraju Kacin, ukazujući time na činjenicu da je žuta jabuka simbol liberala.

Na kraju skupa prisutnima su predstavljeni i kandidati za OV Ilijaš i kandidat za načeknika općine Ilijaš Bojan Zec Filipović, javio je Radio Ilijaš.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: