{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jednoglasno usvojen Državni paket IPA 2012. za BiH u iznosu od 84,77 miliona eura

F
19.10.2012. u 16:44
1
0
Jednoglasno usvojen Državni paket IPA 2012. za BiH u iznosu od 84,77 miliona eura
1
Jednoglasno usvojen Državni paket IPA 2012. za BiH u iznosu od 84,77 miliona eura
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas je na sjednici jednoglasno usvojilo u cjelosti Državni paket IPA 2012. za Bosnu i Hercegovinu, koji je formirala Evropska komisija (EK) i dostavila državnom IPA koordinatoru 4. oktobra.
Time je Vijeće ministara BiH načinilo novi iskorak u ispunjavanju preuzetih obaveza sukladno zadatim rokovima Evropske komisije.

Zadužena je Direkciju za evropske integracije da Evropsku komisiju izvijesti o prihvatanju Državnog paketa IPA 2012.

Na osnovi prijedloga iz BiH Evropska komisija je formirala paket za IPA 2012. državni program za BiH u ukupnom iznosu od 84,77 miliona eura.

Paket čini 12 projekata i to Jačanje kapaciteta parlamenata u BiH u kontekstu pristupanja EU; Jačanje sustava javnih nabava u BiH; Potpora državnoj i entitetskim statističkim institucijama - faza VI; Podsektor pravde; Potpora u oblasti provođenja zakona; Uspostavljanje sustava državne pomoći; Potpora BiH u provedbi obaveza iz SSP-a u oblasti transporta; Razvoj kvalifikacijskog okvira za sve forme obrazovanja; Potpora trajnim rješenjima u okviru revidirane Strategije za provedbu Aneksa VII. Dejtonskog mirovnog sporazuma; Unapređenje zdravlja životinja i kontrola nusproizvoda životinjskog podrijetla u BiH; Daljnje jačanje kapaciteta fitosanitarnog sektora u oblastima proizvoda za zaštitu bilja, zdravlja bilja i sjemena i sadnica, uključujući fitosanitarne laboratorije i fitosanitarne inspekcije te Opći instrument za potporu evropskim integracijama.

Ovi prijedlozi predstavljaju konačnu verziju projektnih i sektorskih prijedloga koji će biti dostavljeni IPA Komitetu za razmatranje na sastanku 26. novembra i koji će, ukoliko budu odobreni, rezultirati odlukom Komisije do kraja 2012. godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: