Dodik nakon susreta sa Ashton
0

"Jedna adresa u BiH ne znači centralizaciju"

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Jedna adresa u Bosni i Hercegovini ne znači uvijek centralizaciju BiH. Treba prihvatiti realne informacije, a ne one koje se špekulativno plasiraju kako bi se napravio problem funkcioniranja same BiH, izjavio je danas u Sarajevu premijer Republike Srpske Milorad Dodik nakon razgovora s visokom predstavnicom EU za sigurnosnu i vanjsku politiku baronesom Cathrine Ashton.

Dodik smatra da u BiH funkcioniraju sve institucije i da je nezadovoljstvo namjerno kreirano "da bi se postigli neki ciljevi određenih političkih grupa ili institucija".

Dodik je ocijenio da je Ashton, koja je sinoć doputovala u posjetu BiH, gotovo na početku svog petogodišnjeg mandata bila veoma pozitivna i da joj je namjera bila da se upozna o situaciji u BiH kako bi mogla u budućnosti raditi na pitanjima evropskog puta Bosne i Hercegovine.

"Raduje me činjenica koju sam od nje čuo da za viznu liberalizaciju BiH neće biti dodatnih uslova i da je možemo očekivati u ovom vremenu bez obzira na neke u BiH koji se zalažu da ne dođe do vizne liberalizacije", rekao je Dodik.