Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
klix ne s e r i t e. drzavni je praznik i to najvazniji i treba da se slavi ne samo jedan dan.
Ja bih sve dao da mi je 26. novembar radni. I 25, također. I 27. i 28. i 29. novembar. Volio bih da sam zaposlen
Ovo je praznik samo za one koji rade po drzavnim institucijama,za nas ostale smrtnike koji imamo \"srecu\" da radimo bilo sta je radni dan kao i svaki drugi. Odavno ne slavim ni drzavne ni nacionalne ni religijske praznike,jer me svaki kaci na poslu i kao dobar rob sutim,ne zalim se i kazem hvala Bogu pa imam kakav takav posao.
xy, nije poenta što više sati provesti na poslu, već je poenta sa što manje sati na poslu, uraditi što više. U pitanju je produktivnost naše radne snage. Jako smo neproduktivni. Znači, caka je sa što manje uposlenih, u što manje radnih sati, nabaciti što veći profit. To je suština uspješnog kapitalizma. Mi možemo raditi i noć i dan i sve vikende i sve praznike, ali nam pomoći nema....jer nemamo sistem koji po inerciji ide prema profitu i nemamo menadžere koji imaju takve organizacione sposobnosti da su ustanju radnu snagu maksimalno angažovati.
NEKA VAS JE SRAM KLIX BORCI SU DALI ZIVOTE SVOJE DA BIH VI DANAS PISALI OVAKO NESTO KAD VREDJATE NJIH VRIJEDATE I MENE
...ima li smisla ZAVNOBIH bez AVNOJ-a ? je li bolje biti u kategoriji ostalih ili u kategoriji zaostalih ?
Bilo bi dobro da ovaj praznik poštuiju i članovi Vlade Federacije, a ne odlaze na sastanke po Brčkom i drugim mjestima (Ante Krajina) i tako omalovažavaju njegov značaj. Premijeru Nikšiću, zauzdaj ove mangupe.
Dan drzavnosti smeta kao neradni dan?! Jedva cekam da vidim sta cete pisati kad se zbog vjerskih praznika de facto paralizira rad javnih ustanova i firmi. ZAVNOBiH-om je postavljen temelj moderne bh. drzavnosti pa je zato na udaru onih koji bi da je dijele ili svojataju.
U mojoj firmi će se ispoštovati taj neradni dan u ponedeljak ali su nam proglasili subotu radnu a trebala je biti neradna . A rade na taj način da nikome nisu rekli da se radi ali vidim da organizuju i sazivaju kupce da ćemo im montirati plakare . Ovome niko ne može stati u kraj osim nepodmitljive inspekcije ( ako ima takve ) . Ako neki inspektor ovo čita daću mu adresu da ima šta raditi . I zašto inspekcije ne rade subotom i ne obilaze firme i provjeravaju kakvi su ugovori za rad i je li ta subota plaćena ?
je svaki neradni dan u BiH , taj dan političari ne kradu i to je ušteda, indirektno će se namiriti narednih dana tako da je svaki neradni dan štetniji od bilo kojeg radnog.
drzavni je praznik i treba da se slavi !
Zakon je u pitanju, moj brale. Zakonom je robovlasniku sve dozvoljeno a robovi nemaju nikakva prava. Pogledaj samo slučaj u Zvornku, u utorak otkaz je dobio član sindikata koji je na konferenciji za štanpu rekao da njegova firma dobro posluje, što je istina, gdje mu u obrazloženju piše da otkriva tajne poduzeća. Na njegovo mjesto posle 35 godina staža zaposlio se novi rob, samo član SNSD-e, da poslušanbude.
PA HAJMO ONDA RAZMIŠLJATI OBRNUTO: AKO JE VEĆ KRIZA, NEZAPOSLENOST I NEMA SREDTAVA, ZAŠTO SE NE BI UVELE RADNE SUBOTE, PA DA UMJESTO MANJKA OD NEKOLIKO MILIONA, SVAKE SEDMICE IMAMO VIŠAK OD NEKOLIKO MILIONA. PLUS, POVEĆALA BI SE ZAPOSLENOST :)
Robovlasnik iskorištava roblje zato što je ovo njihovo vrijeme, gdje je robovska cijena malena i mnogo je roblja na tržištu (birou), tako da robove uslovljava sa niskom cjenom rada da roblje uslovljava brutalnim radom kako bi jadan sačvao posao. Zato robovi rade i svecom i petkom, šute i trpe a dokle, to niko nezna.
Ovo je robovlasničko vrijeme i za robove nema slobodnog dana i derneka i tu čast da se vesele i slobodne dane imaju, ima samo vlastodržac i njegova svita. Тако је било и у сриједу (21.11.-Дејтон) када се у Републици Српској празниковало. Жене-радници Краш-Мира из Приједора раде све три смјене а управа и директор који 20 година већ иде у пензију, код куће празникују. Скором све суботе су код њих радне а, плате мизерне (највећа кв радника 570 км,- робовласник каже, тако вам ваша држава законом одредила, , мислећи да су радници глупи).
Sulejman Tihić je titoista, komunista i ateista na čelu političke stranke koja predstavlja religiozno i tradicionalističko biračko tijelo. To je ekvivalent situaciji u kojoj bi muslimanski vjernik došao na čelo ateističkog SDP. Godinama je radio na dovođenju Lagumdžije na vlast, a danas kada ga je Lagumdžija ponizio, porazio i istjerao iz vlasti, Tihićeva politička figura izgubila je svaki smisao u budućnosti. SDA treba da ode u opoziciju i definira svoju ideologiju i temeljito se kadrovski pomladi. Vrh SDA predvođen Tihićem i svojim suradnicima romom, kelnerom i djeliocem humanitarne pomoći je bastion korupcije, primitivizma i generator loših kadrova i neznanja
Pitajte nekog ko radi svaku subotu treba li neradni ponedjeljak. Normalno da poslodavcima ne odgovara, kad drze radnike na minimalcima, a njima u dzep ide sav profit.