Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Isto i ja, služio u Titinoj gardi na Banjici i određivali nam krvnu grupu na VMA, pored ljubljanskog Kliničkog centra najjačoj medicinskoj ustanovi u tadašnjoj SFRJ. U ratu u Bihaću četiri puta davao krv kad je trebalo - i logično, nisam tražio niti imam knjižicu koje nose dobrovoljni davaoci. Sada živim u Belgiji i prije godinu dana sam imao neku malu intervenciju, pa su mi utvrđivali krvnu grupu - i tu potvrdu imam, a vadio sam je u bolnici u kojoj se liječi kraljevska familija, ne hvalim se, stanujem u kvartu gdje je ta bolnica, a tarife za laboratoriju su u cijeloj državi iste. I sada NIJEDNA od tih ustanova nije kompetentna nego ona koju naši odrede? Da još juče ne pročitah onaj članak o stanju u našim bolnicama, žohari, studen, nemanje čaršafa, toalet papira, možda bih vam povjerovao.
Ama ja imam jos u onoj staroj vojnoj knjizici upisanu krvnu grupu A mozda se u medjuvremenu promijenila, a
hvala ku.rc.u da necu zahtjevati prikaz krvne grupe... cuj 56 KM da im platim...ma nedam im sad ni da mi marku traze a da je na moj zahtjev sto se mene tice ne bi mi pisalo nista jer ionako za svaku stvar CU ISTO TREBATI ICI VADITI CIPSOVU POTVRDU O PRIJAVI BORAVIŠTA... tako da licna karta ladno hladi ja.ja jer nicemu ne vazi isto kao i dosadasnja... da kupim kera treba mi cips potvreda, da se poserem na bascarsiji treba mi cips potvrda... E VALA MI NECETE BROJATI KRVNA ZRNCA ZA MOJE PARE
Najbolje bi bilo da uzmu muškarcima mjeru koliki im je u punoj borbenoj gotovosti i u mirnom stanju. Za to bi trebale zgodne policajke ili doktorice da uzmu "stvar" u svoje ruke...Biće dobrovoljaca ihihiiiii
Ovi nisu normalni... definitivno.
Stručnjaci iz oblasti transfuzijske medicine zauzeli su na današnjem sastanku stav da prilikom izdavanja ovih potvrda neće prihvatati ranije izdata dokumenta niti nalaze o krvnoj grupi od bilo koje institucije, nego će se po svakom pojedinačnom zahtjevu raditi novo testiranje, a zbog većeg LUPANJA PO USIMA GRADJANA GDJE JE GOD MOGUCE !!!
NISU NORMALNI! PA JEDNA FRANCUSKA NEMA OVAKVE(SADA VEČ STARE) LIČNE KARTE KAKVE MI SAD IMAMO- TEK SAD PLANIRAJU DA IH UVODE, A ONI UVODE BIOMETRIJSKE..90% EU ZEMALJA IH NEMA... JOŠ SAMO DA NAS KO STOKU POČNU OBILJEŽAVATI. LOPOVLUK NA SVAKOM ČOŠKU!