Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lakse se baviti tvrtkom nego aluminijem iz mostara :))))))
Sledeca tema rasprave u parlamentu bi mogla biti "ima li zivota u svemiru?". To je jedna od gorucih tema koja muci sve gradjane BiH.
Neka spomenika i treba! Ali se sve više nosim mišlju da postajemo mitomani i loši kopiranti. Sredimo mi sadašnjost, a za istoriju, pa i mitove možemo odvojiti onda kada nebude gladnij usta u našoj Domovini! Mala posjeta na raspravi je indikativna - narodu je trenutno do posla i hljeba za porodicu!
. Ako cemo posteno KRALJ je zasluzio vise od spomenika IDENTITET ba. !!! .
Bošnjaci potiču od kršćana i to nije nikakva tajna, mahom katolika. Zbog promjene vjere nisu se odrekli svog identiteta i porijekla, za razliku od drugih koji su zbog vjere promijenili svoj identitet i žele da budu drugi narodi. Mogu svi govoriti da su Bošnjaci prodali vjeru za večeru ali zemlju i porijeklo nisu. Drugi su to prodali za večeru. Da nije Bošnjaka ni Bosne danas ne bi bilo. Čuvali smo je uvijek, čuvamo je danas i čuvat ćemo je uvijek. Ponosimo se tim što smo bili i uvijek ćemo to slaviti! Crknite svi!
Poturice rapidno napredujes u istoriji ali ti jos malo hvali dorade.
eto ti seljacicu si se naso pisat po netu i sluzit se pc-om...ebo li te otac da te ebo !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pidjameta hos peksimeta bona ?
Peksim te okotio!
Puna podrska izgradnji spomenika !!!
Zabole te ko mi je sta u rodu!! Gledaj svoja posla!!
Spomenik svakako treba! Vlast neka razreže samodoprinos kod svih firmi, naročito državnih. Molim da se statua ne "ukopava" na nekom trgu - u samom gradu, jer je ideja super, a po slici i sama bista je više nego super - ima izražaj i stav ovog naroda. Dgnite bistu iznad grada. Neka se vidi iz svakog budžaka ove pospane čaršije. Uređenje okoliša ( ZLATIŠTA) sa adekvatnom rasvjetom izgleda će kao čudo. Ne dozvolite čaršijanerima i papcima da upropaste i ideju i samo umjetničko dijelo!
Bosnjaci poticu od alije izmetbegovica i to od 1993 godine i pravite njemu spomenik a ne vlahu tvrtku .ps moze odma i bakiru o jednom trosku
bravo za inicijativu Spomenik Tvrtku Kotromanicu nositelju Nemanjicke krune Stefana Prvovencanog, kralju bosanske nemanjicke drzave cije su trupe pomagale knezu Lazaru protiv Turaka i to podici u Sarajevu je odlicna simbolika da se zna da je ovo bila hriscanska drzava i da bosnjake podsjeca ko su bili, podrzavam ideju svaka cast :-D♥
Bošnjaci potiću od (Ilira) Bogumila i Crkve Bosanske. Iste "Crkve" protiv koje je Papa Gregory IX, 17. Oktobra 1234. godine, pozvao na Krstaški rat protiv istih tih Bogumila u Bosni (dio Šestog Krstaškog rata 1222 - 1244.), koj isu bili i koje je on nazivao "Hereticima" jer se nisu klanjali Katoličkoj Crkvi A sta je bila prije hriscana?
hahahahahahaha od Bogumila kojih je u Bosni kao sto se nagadja bilo od 6000-20000 i koji su istrijebljeni vecinom a manja broj presao na katolicanstvo a jos manji na pravoslavlje. E sad se postavlja pitanje od kojih to vi bogumila postadoste i imate li kakvih dokumenata o tome i knjiga, a ono glavno kako to da tek to sad saznadosmo? Moram priznati da me iskreno zasmijavaju ove nebuloze al od srca se nasmijem :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
koja smo mi govna od naroda..nevjerovatno,cim nesto krene zajednicko odmah govna seru...tvrtko zasluzuje spomenik!!!postujem,a vi kvazi vjernici svojih vjera hajte u objekte pa se molite sako svom Bogu..kako vas nije stid,politicari su vas zatupili sto im je i u cilju..bravo bravo!!!pozdrav iz zenice :)
Kakve veze ima tvrtko sa muslimanima?! Tvrtko je bi kralj Srba i Bosne, dok u njoj nije bilo muslimana, tako da ne vidim zbog čega ga muslimani bošnjaci svojataju? Jedini razuman razlog zbog čega muslimani mogu da Tvrtka Kotromanića smatraju svojim, jeste taj da su svjesni da je Tvrtko bio kralj nekom od njihovih Srpskih ili Hrvatskih predaka, prije nego što su se poturčili....
kad si tupav da ti objasnim. Bosnjaci NIKAD nisu bili ti neki izmisljeni, mitovni servi ili 'rvati niti ce kad biti Tvrtko sam sebe naziva kao Bošnjanina (predaka Bošnjaka) u svojim poveljama, što jasno ukazuje na pripadnost kralja svome narodu. Bošnjaci potiću od (Ilira) Bogumila i Crkve Bosanske. Iste "Crkve" protiv koje je Papa Gregory IX, 17. Oktobra 1234. godine, pozvao na Krstaški rat protiv istih tih Bogumila u Bosni (dio Šestog Krstaškog rata 1222 - 1244.), koj isu bili i koje je on nazivao "Hereticima" jer se nisu klanjali Katoličkoj Crkvi
Na kakvim si ti drogama nesrećo?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako se napravi tvrtku spomenik onda mora i generalu , heroju i ljudini RATKU MLADICU i to za zivota
zar nije 'eroj vi servi ne zelite "h" izgovarati ratko mladic - GENOCIDAS za zivota
može napravi ga sebi u avliji
Sad ce Dodo uletiti klizeci i pricati kako je Tvrtko bio muslimanski fundamentalista.
Kad neki mogu stavljati spomenik sumskim divljacima mozemo i mi svome kralju jednom i jedinom.
Mozda pomogne nekima da se snadju: "Za vrijeme Tvrtkove vladavine primjetna je politička stabilnost, značajan kulturni i duhovni napredak, što sve zajedno Bosnu čini najsnažnijom južnoslavenskom zemljom, a Tvrtka imenuje najvećim vladarem u historiji srednjovjekovne Bosne. Neki historičari bilježe odmah nakon Tvrtkovog krunisanja i prvo kovanje zlatnog novca na južnoslavenskim prostorima. Naredni zlatnici u Bosni pojavit će se tek sa Stjepanom Tomašem. S Tvrtkom u bosansku heraldiku ulazi zlatni ljiljan (lilium bosniacum). Razvijaju se gradovi, trgovina i rudarstvo." Ja bi i banu Kulinu digo spomenik takodjer, u sred Sarajeva.
naravno to sve tesko pada nekima, a jedni o njih su ovi sto im je turska druga zakletva :)
Ako pod "neki" smatraš ove današnje vođice, nema hajra. Za njih je samo zatvor i tucanje kamena - doživotno i sve ukradeno u državnu kasu!
ne ne i opet ne... bolje spomenik bajazidu sultanu ! kakva isfrustrirana nacija, zašto onda koristimo njegove ljiljane kao drzavni simbol?
ućerao ti ga bajazit do balčaka,bit će spomenik bosanskom kralju,samo meni se ova lokacija ne sviđa,mora biti negdje dobro vidljiv sa svih strana i da se budući turisti slobodno mogu šetati oko njega,ispred Parlamenta BiH je suviše krut zakon,