{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javna rasprava o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama

F
5.2.2014. u 08:14
3
2
Javna rasprava o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama
3
Javna rasprava o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama
U organizaciji Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za danas je zakazana javna raspravu o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Prijedlog zakona o javnim nabavkama, koji je značajan za rad svake institucije, Vijeće ministara BiH dostavilo je 10. decembra 2013. godine u parlamentarnu proceduru.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je, na 46. sjednici, održanoj 21. januara, prihvatila principe Prijedloga zakona o javnim nabavkama.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je, povodom rasprave o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama, na 62. sjednici, održanoj 23. januara, usvojio zaključak po kojem Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje nadležnu komisiju da, nakon usvajanja principa Zakona o javnim nabavkama BiH od 10.12.2013., u prvom čitanju, u roku od 15 dana organizira javnu raspravu o tom zakonu koja će prethoditi amandmanskoj fazi reguliranoj poslovnikom.

Na javnoj raspravi, kako je najavljeno, učestvovat će predstavnici državnih, entitetskih i kantonalnih institucija u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnici lokalne vlasti u Bosni i Hercegovini.

Na javnu raspravu su, također, pozvani predstavnici međunarodne zajednice u BiH, te nevladin sektor u BiHkao i drugi gosti, saopćeno je iz Sektora za informiranje PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: