{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javna rasprava o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama

F
5.2.2014. u 08:14
3
2
Javna rasprava o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama
3
Javna rasprava o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama
U organizaciji Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za danas je zakazana javna raspravu o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Prijedlog zakona o javnim nabavkama, koji je značajan za rad svake institucije, Vijeće ministara BiH dostavilo je 10. decembra 2013. godine u parlamentarnu proceduru.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je, na 46. sjednici, održanoj 21. januara, prihvatila principe Prijedloga zakona o javnim nabavkama.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je, povodom rasprave o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama, na 62. sjednici, održanoj 23. januara, usvojio zaključak po kojem Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje nadležnu komisiju da, nakon usvajanja principa Zakona o javnim nabavkama BiH od 10.12.2013., u prvom čitanju, u roku od 15 dana organizira javnu raspravu o tom zakonu koja će prethoditi amandmanskoj fazi reguliranoj poslovnikom.

Na javnoj raspravi, kako je najavljeno, učestvovat će predstavnici državnih, entitetskih i kantonalnih institucija u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnici lokalne vlasti u Bosni i Hercegovini.

Na javnu raspravu su, također, pozvani predstavnici međunarodne zajednice u BiH, te nevladin sektor u BiHkao i drugi gosti, saopćeno je iz Sektora za informiranje PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: