|

Usvojen Prijedlog zakona o javnim nabavkama u prvoj fazi

Usvojen Prijedlog zakona o javnim nabavkama u prvoj fazi
3
S
SRNA
24.1.2014. u 10:51
5
komentara
3

dijeljenja
Usvojen Prijedlog zakona o javnim nabavkama u prvoj fazi Članovi Komisije
Članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas u prvoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o javnim nabavkama kojim se obezbjeđuje primjena pravila i zahtjeva EU u pogledu nastavka kontinuiteta u ostvarivanju načela slobode otvorenog tržišta.
Na sjednici u Sarajevu prihvaćeno je da Prijedlog bude upućen u redovnu parlamentarnu proceduru, ali da prethodno tekst zakona mora biti tehnički dotjeran i lektorisan, jer su uočene određene jezičke i gramatičke greške.

Predloženim rješenjima, čiji je predlagač Savjet ministara BiH, preciznije se definiše odgovornost svih koji provode postupak, unapređuju mehanizmi prevencije zloupotreba u javnim nabavkama, smanjuju troškovi učešća u postupku, kao i birokratski zahtjevi, te uvode moderne tehnike i postupci javnih nabavki.

Namjera je Savjeta ministara da uvođenjem u zakon više od 65 novih članova sistemski uredi oblast javnih nabavki i otkloni nejasnoće koje su nastale u primjeni dosadašnjih propisa.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH juče je u prvom čitanju usvojio Prijedlog zakona o javnim nabavkama BiH kojim se obezbjeđuje primjena pravila i zahtjeva EU u pogledu obezbjeđenja slobode protoka robe, ljudi i kapitala, čime se nastavlja kontinuitet u ostvarivanju načela slobode otvorenog tržišta.

Zakon će biti upućen u javnu raspravu.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda prihvatila je Izvješatj o radu Komisije i razmotrila Orijentacioni plan rada Komisije za ovu godinu.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...