{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Odobašić ostaje bez posla

S
5.5.2010. u 16:42
0
1
Jasmin Odobašić ostaje bez posla
0
Jasmin Odobašić ostaje bez posla
Jasmin Odobašić
Drugostepena disciplinska komisija Instituta za nestale osobe BiH donijela je danas rješenje o prestanku radnog odnosa šefu Pravnog sektora Instituta Jasminu Odobašiću.
Odobašić je izjavio Srni da će nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti tužbu protiv odluke disciplinske komisije kojom ostaje bez posla.

"Doneseno je takvo sramno rješenje, bez obzira što je i u provostepenoj odluci disciplinske komisije utvrđen veliki broj grešaka, što su izmislili kojekakve stvari i što nisam prekršio radnu disciplinu ni po kom osnovu", rekao je Odobašić.

Prema njegovim riječima, postupak protiv njega se vodi zbog toga što pojedinici žele nastaviti sa kriminalnim radnjama u Institutu za nestale osobe BiH.

Prvostepena disciplinska komisija Instituta za nestale osobe BiH donijela je 30. aprila rješenje o prestanku radnog odnosa Odobašiću.

Odobašić je ranije izjavio Srni da su Institut za nestale osobe BiH i Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) poluprivatne organizacije, koje krše zakonske odredbe, te da se proces traženja nestalih u BiH namjerno odugovlači zbog novca koji je u opticaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: