{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dokaze o nestručno rađenim ekshumacijama dostaviću Tužilaštvu"

S
12.4.2010. u 22:30
0
6
"Dokaze o nestručno rađenim ekshumacijama dostaviću Tužilaštvu"
0
"Dokaze o nestručno rađenim ekshumacijama dostaviću Tužilaštvu"
Jasmin Odobašić
Suspendovani šef pravnog i finansijskog odjeljenja Instituta za nestala lica BiH Jasmin Odobašić rekao je večeras da će informacije i dokaze koje posjeduje o nestručno rađenim ekshumacijama i nezakonitim radnjama u Institutu dostaviti Tužilaštvu BiH.
"Za početak, Tužilaštvu ću dostaviti podatke o isplati donacije od 30.000 eura, koju je Kolegijum direktora isplatio bivšem antropologu Međunarodne komisije za nestale Evi Klonovski, koja ni sata nije radila u Institutu. To je pranje novca, izbjegavanje poreza i ostalo", rekao je Odobašić za Alternativnu televiziju.

On je istakao da stoji na raspolaganju i tužilaštvima i svim drugim pravosudnim institucijama i izrazio žaljenje što živi "u zemlji gdje se strancima ne može suditi".

Prema njegovim riječima, većina zatvara oči pred činjenicom da im u procesu ekshumacija učestvuju neovlašteni ljudi.

"Problem BiH je što nikada niko strancima nije provjerio diplome. Svaki naš sudski vještak mora od Ministarstva pravde dobiti rješenje da bi mogao da uđe u ovaj proces", ocijenio je Odobašić.

Odobašić je ranije izjavio Srni da su Instituta za nestala lica BiH i Međunarodna komisija za nestala lica /ICMP/ poluprivatne organizacije, koje krše zakonske odredbe, te da se proces traženja nestalih u BiH namjerno odugovlači zbog novca koji je u opticaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: